Skocz do zawartości

Zablokowana skrzynia!! John Deere 6200 (Power Quad)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jadąc dzisiaj, przed godziną 23 chcąc zwolnić na wyboju, wcisnąłem hamulec, automatycznie chciałem wyrzucić go z biegu "E" na "D" niestety ciągnik stanął i tak jakby chcą dalej wrzucić na bieg niższy czyli 'D" nie mogłem nawet ruszyć wajchął.. Po dalszym wzmaganiu z wajhą chciałem ruszyć, niestety ciągnik nie ruszając się gasł w miejscu gdy puszczałem sprzęgło.. Pomocy... Co zrobić? Jak odblokować?

Opublikowano

Traktor jeżeli jest rerwers na "N" czyli luzie puszczając sprzęgło stoi w miejscu nadal pracuje, gdy wcisniemy rewers do przodu (do tylu się nie da) puszczając sprzęgło dusi go, i traktor przygasa, po 1-2 sek całkowicie gasnie jeżeli puścimy sprzęgło. 

Myślę że to zablokowana skrzynia bo nie raz zablokowałem w Władymircu, ale to nie ten producent. :/

Opublikowano

jeśli chodzi o rewers to wodzik się zablokował, mieliśmy podobną sytacje w serwisie. a jeśli chodzi o zakresy to być może poscinalo kolki na suwakach od zakresów i dlatego wszystko się zblokowalo. Tak czy siak kabina na bok i skrzynia do wyjecia . sam rewers można zrobić bez wyjmowania skrzyni