Fugeo Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Cześć! Jaki numer RAL ma kolor czerwony np. w felgach Claasa?
Gość Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 z ralem może być problem. najlepiej kup z granita czy krampa i z głowy.
Fugeo Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Opublikowano 24 Lipca 2017 No ok, ale jak rozpoznać właściwy kolor? Ma on jakiś kod czy coś w tym stylu?
sadek9 Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 weź kawałek jakiejś części która ma ten kolor. chociażby śrubę, pójdź do sklepu z lakierami samochodowymi i dorobią Ci farbę na wzór, co do krampa i granita ceny moim zdaniem są trochę przesadzone ale to nie problem gorzej że nie koniecznie pokrywają się z oryginałem. przykładowo kupiłem żółty Ursusa i był całkiem inny więc pojechałem do sklepu budowlanego i zrobiłem kolor na wzór z jakiegoś blotnika, zamieszali mi to z bazą olejną i efekt taki ze 20zl za litr i farba trzyma już z 3 lata i jest jak oryginał tu podają kody wychodzi na to że ral 2002 https://thefarmingforum.co.uk/index.php?threads/paint-codes.28892/
Rekomendowane odpowiedzi
Bezpieczniki John Deere 3140
Reflektory Case Puma po modyfikacji