Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kitkowiak , co ma regulacja aparatów do długości kostki ?

Opublikowano

Sprężyna może słabo dociągać , może też być nadmiernie wytarty ten ogranicznik , którym reguluje się długość kostki . Sprawdź też czy ta gwiazda ,która kręci się po wierzchu kostki nie zaczepia gdzieś .

Opublikowano

A to faktycznie może być problem w aparacie , w tym pierwszym kole po prawo , ale nie potrafię tak wytłumaczyć .

Pytaj użytkownika Tomasz 78 , On Ci wyjaśni .

Opublikowano

Jest tam taka zapadka , sprężynka ... Włącza ci iglice raz za razem , bo chyba ta zapadka źle odbija . Miałem taki problem w innej prasie , ale na takich aparatach . U mnie problem powstał bo było tam tyle smaru i kurzu że źle to wszystko działało .

Opublikowano

Nie twierdzę że u Ciebie jest tam syf , tylko że tam może być przyczyna . Zaczekaj na Tomasza .

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie tak jak napisałeś się dzieje. Ciężko mi to ocenić czy w tym elemencie jest wszystko ok. Muszę to wymontować.

Przeczytałem na forum w temacie Famarol Z511 czy sipma z 224, że w prasie Famarol często wyrabia się ten drążek z gwiazdą

Edytowane przez DzikiSimental25
Opublikowano

Cześć
Kolega Zetorki wyjaśnił wszystko ,zacznij od trybika przy gwieździe ,wymień też te plastikowe tulejki jeśli jest na nich luz,pod powiem ze na tej ośce jest lewy gwint,te elementy powinny że sobą dobrze współpracować.
Jeśli z tym jest ok to problem tkwi w zapadce wewnątrz koła tego z linku
Zapytam jeszcze czy problem powstał nagle czy szwankowala już wcześniej?

Opublikowano

Nie to czerwone z zapadkami jak rozbierzesz ocen stan sworzni czy sprezyna jest w całości. ,
W pozycji jak przedstawiles na zdjęciu nie może być bo pogniesz igły są w kolizji z przytrzymywaczem sznurka (tymi pół księżycami pod aparatami)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez toobek
      Witam szanownych kolegów. Mam dwa problemy z moją prasa Welger ap 41. Pierwszy to gdy prasa pobierze dość dużo materiału to wtedy puszcza jedna strona. Węzeł jest na jednym końcu sznurka a drugi koniec sznurka wyślizguje się z palca supłacza. Drugi problem to że raz na 4-5 kostek prasa zrobi kostkę dwa lub nawet trzy razy dłuższą niż ustawione. Bardzo proszę o pomoc i jakieś rady. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
    • Przez Marcinek178
      Panowie prasę posiadam od niedawna, chciałem ją dziś wypróbować no i problem od razu powstał. Mianowicie nie wiąże mi kostek z prawej strony tzn. niby wszystko dobrze, ale gdy wiązka jest już na wylocie to obcina ten prawy sznurek. niby znajomy próbował coś regulować w aparacie ale nic nie pomogło. W czym może tkwić problem i jak go zdiagnozować. Nie znam sie na prasach więc proszę o wyrozumiałość. Dodam że prasa jest z 1986 roku. aparaty wyglądają na oryginalne. Dziękuje wszystkim którzy mi pomogą.
    • Przez seba25
      Witam wie ktoś może jak zdjąć tą tarczę sterującą zdjąłem seger ale tarcza nadal nie chcę zejść a nie chcę na siłę nic tłuc żeby czegoś nie uszkodzić, może mógł by ktoś coś doradzić z góry dziękuję.
    • Przez jaro19
      Witam szukam mobilnego mechanika do prasy sipma z224 chodzi o wykrzywianie igieł lokalizacja 05-110 Jabłonna

• Przez bastek2210
      Witam mam problem z prasa sipma z224/1 po zerwaniu zabezpieczenia które pociąga iglice i zmianie tej sruby przestała wiązać i wydaje mi się że podgarniacz spotkal się z tłokiem bo ten pierwszy od tłoka został przygiety . Jest ktoś kto ma mozliwosc pokazać zdj jak jest prawidłowo ustawiony rozrząd czy inaczej zapłon w tej prasie? 

• Dodaj nową pozycję...
v