Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Przymierzam się do kupna ciągnika jd 6120M.
Wycenili mi ten ciągnik w marcu 2016 r na 255 000 netto
Natomiast w teraz Kwiecień 2017 wycenili ten sam model na 285 000 tys netto z tym samym wyposażeniem :
-Amortyzowna przednia oś
-opony michelin szerokość 600 i odpowiednie z przodu
-przedni podnośnik

Moje pytanie brzmi czy to cena normalna?

Bo dlamnie za wyzona i to mocno

Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Witam stoję przed ciężkim wyborem , a muszę podjąć bardzo szybko decyzję , a więc jest to John Deere 6120M i New Holland T6 180 . Ciągniki są w tej samej cenie w Johnie : tls , oświetlenie film ,  amortyzacja kabiny , tuz , 3 pary wyjść hydrauliki . W New Hollandzie : (brak amortyzacji osi ) , amortyzacja kabiny , 4 pary wyjść , tuz . Ciągnik będzie pracował na 45 hektarach jako główny ciągnik . Proszę o szybką odpowiedź .

Opublikowano

Prawie rok temu miałem ten sam dylemat JD 6130M a NH T7 165 S z tym że NH ok parę  tyś. taniej . Wybrałem JD , dziś raczej skłaniałbym się ku NH , 6 cylindrów jednak ...

Jak możesz to podaj za ile są do wzięcia .

Opublikowano (edytowane)

40 ha

Jezdziłeś , testowałeś obydwa ? Ja wybrałem JD bo mam też 6210 SE ,więc lepiej z jednej stajni . Jeśli brałbyś M-kę ze skrzynią AQ to poczytaj mój temat :

Edytowane przez nemezis
Opublikowano

Jeździłem na placu i było normalnie . Nie wiem czy jest sens kupować 6 , ponieważ park maszynowy mam do 4 . a John Deere wydaję się ciągnikiem bardziej dopracowanym .

Opublikowano

Ja  nie mam zastrzeżen do JD oprócz tej mojej skrzyni . Komfort w porównaniu z 6210 jest  o niebo lepszy. Mam TLS i amortyzację kabiny . Srednie spalanie  z 1200l ON pokazuje 9,2 l/h  .NH nie jeżdziłem  , w moich stronach królują zielone .