Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie dotyczące różnicy między zwykłymi bronami a bronami redlicowymi czy różni się uprawa? coś robi więcej niż zwykle brona? mam zamiar kupić agregat i nie wiem czy dobry będzie z broną redlicowa czy może lepszy będzie z hakami?

Opublikowano

u mnie są ziemie ciężkie (czarnoziem), agregat miałby się składać przedni wałek, brona redlicowa lub 4 rzędy zębów sprężynowych i podwójny wałek dociskowy. I dlatego się pytam czy brona redlicowa jest dobra bo mam możliwość kupienia właśnie takiego agregatu 

Opublikowano

Musisz liczyć się z tym że broną redlocowa nie da się zbyt głęboko pracować. Na Twoim miejscu szedlbym w żeby sprężynowe lepiej zrobią robotę w połączeniu z wałkami.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez aniaa34
      Witam zakupie Pronara 82SA tak do 80 tysięcy najlepiej Mazowieckie a stanie bardzo dobrym (fajnie by było gdyby był tur w cenie traktora)
    • Przez Rafał93
      Witam szukam opinii użytkowników na temat tych agregatów cena niska a jak z wytrzymałoscia i efektem pracy w polu
    • Przez Maroo1991
      Dzień dobry. Rozważam zakup takiej brony. Hydropak zbędny. Ktoś się wypowie na jej temat? Warto czy nie warto. Zero luzów, zero wycieków. 2.5m. Oznaczenie WMKE.

• Przez grabaz
      Witam, 
      Chcę zakupić brona aktywną i znalazłem pottingera lion 301. Ktoś z forum może jest użytkownikiem....Czy to jest dobry wybór i na co zwracać uwagę przy kupnie? Cena ok 27-29 tys.

• Dodaj nową pozycję...
v