Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Koledzy mam John Deera 6920 i mam  problem.  Miga kontrolka z trybikiem i kropelka oleju po delikatnym zwiększeniu obrotów silnika kontrolka gaśnie. Kilko sekundowa jazda na niskich obrotach przy zapalonej kontrolne skutkuje zatrzymaniem (zapala się kontrolka N na rewersie) ponowne przełożenie i jedzie dalej. Może to być zawór? Pompa jazdy? Co myślicie ? 

Opublikowano

Ciśnienia sam nie zbadam (muszę wezwać serwis, koszt pomiaru 300zl za pogadankę) do tego handlarz który mi sprzedawał ciągnik pozbawił skrzynie wyjść do manometru :-/ Zastanawiam się czy może to być zawór czy raczej grubsza sprawa? Kiedy olej zimny wszystko działa perfekto gdy olej się rozgrzeje na niskich obrotach mruga lampka. Przy polskich sprzętach wystarczyło podłożyć pod sprężynę zaworu podkładkę i było ok, ale zdaje sobie sprawę, ze to zachodni sprzęt i trzeba płacić

Opublikowano

z pierwszego zdjęcia wykrec numer 16 pod sprezynie daj podkladke . Co do serwisu, jak masz się męczyć i mieć większe koszta nich Ci przyjadą i zmierzą ciśnienia systemowe, na skrzyni, na wom i Ci powiedzą CO jest

Opublikowano

Włożyłem magiczna podkładkę, podejrzewam, ze to dużo nie pomoże. Jutro pojedzie w pole i zobaczymy jaka będzie różnica. Serwis przyjedzie na dniach i zbada ciśnienie.