Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym sie dowiedzieć , która ze zgrabiarek byście wybrali i dlaczego?

Głównie myslałem o tych dwóch markach czyli KUHN I KRONE

KUHN dlatego bo użytkuje rozbijarkę od 2 lat i jestem zadowolony , paszowóz od 6 miesiecy i od tego sezony będę użytkował kosiarkę.

KRONE dlatego bo firma zasłużona i po przez brak doświadczenia mojego może lepsza od firmy Kuhn

Jnteresuje mnie szerokośc robocza 4,1 lub 4,2 zawieszna

Do zgrabiania w sezonie maiała by około 60ha.

Co do cen to z tego co sie dowiadywałem to trzeba dać około 25-30 tysięcy

Więc proszę o pomoc w dokonaniu dobrego zakupu już na ten sezon;)

Opublikowano

Ja po swoich doświadczeniach brałbym KHUN'a mamy przetrząsarkę 4,8 m i narazie(odpukać) nic nie trzeba było robić ( rocznik 97/8) Wuja ma zgrabiarke KHUN'a 3m i narazie też nie musiał nic robić.

To są 2 bardzo porównywalne firmy więc myśle że obojętnie którą wybierzesz to i tak będziesz zadowolony <_< (chociaż i tak byłbym bardziej "za" KHUN'em :))

Opublikowano

Ja osobiście nie posiadam żandej maszyny z tych firm ale moim zdaniem lepszym wyborem do prac zielonkowych itp będzie krone. Uważam tak ze wzgledu na to że Krone specjalizuje się tylko w tym dziale no i jeszcze presy robią ale to wszystko krąży koło jednego. A kuhn robi siewniki pługi itp. Więc ja większe zaufanie miałbym do Krone. Chociaż nie wiem jak jest z cenami.

Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez maroko
      Rozsypało się łożysko oporowe igiełkowe i ukręciła się końcówka obudowy.
      Materiał to chyba jakieś aluminium lub coś innego bo nie przyciąga magnez-u. 
      Jak myślicie spawać to czy poprostu założyć jakiś plastik żeby chronił przed dostaniem się kurzu?
      Tam od środka powinien być jakiś filc czy coś innego? Jest rowek ale ja nic tam nie miałem.
      Czemu się to tak ukręciło? 
      Mieszanka spawalnicze pewnie nie za bardzo zda tu egzamin?

• Przez PolishLandwirt
      Cześć
       Muszę na szybko kupić zgrabiarkę. Środki małe (25-35 tys zł) dwukaruzelową. Co polecacie?

• Przez rolnikgospodarny95
      Witam jaki kupić pasek do przetrząsarki do pająka podajcie mi rozmiary bo musi być trochę mniejszy sami widzicie że nawet jest pęknięcie jest nowy założony pasek na pierwszy sezon

• Przez guci
      Witam
      Mam pewien problem z zgrabiarka marki fella natomiast urawała sie oś od grabli i jest problem z wyciągnieciem elementu wymiennego. Wymieniał może ktoś już i jest w stanie pomóc jak to zrobić będę wdzięczny.
    • Przez guci
      Witam
      Mam problem z wymiana ramienia zgrabiającego w zgrabiarce fella ukręciło oś. Czy jest wstanie ktoś pomoc,dordzić bądz ktoś moze wymieniał juz to.Bede wdzieczny za pomoc
  • Dodaj nową pozycję...
v