Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam 

Chciałbym poznać Waszą opinię na temat ciągników claas arion, dokładniej chodzi mi o modele 620-630-640-650

Wasze doświadczenie i informacje na temat tych modeli :) 

Ktoś może w ostatnim czasie kupował lub orientuje się w jakiej cenie można coś takiego nabyć? 

Opublikowano

kolego. kumpel kupił nowego 650. bida z nyndza. a cena nie taka mała. już nie pamiętam ile.i jeszcze ta os na wachaczu- chyba 16 kalamitek. ogółem mi się po prostu NIE PODOBA. teoretycznie wygląd nie ma nic do rzeczy. ale nigdy w życiu bym nie kupił takiego karakana. pozdrawiam

Opublikowano

kolego. kumpel kupił nowego 650. bida z nyndza. a cena nie taka mała. już nie pamiętam ile.i jeszcze ta os na wachaczu- chyba 16 kalamitek. ogółem mi się po prostu NIE PODOBA. teoretycznie wygląd nie ma nic do rzeczy. ale nigdy w życiu bym nie kupił takiego karakana. pozdrawiam

A jechałeś nim? Kalamitek jest więcej niż 16, ale można zamówic centralne smarowanie.

Opublikowano

Z tego co słyszałem to jest ich bodajże 28, a centralne kosztuje w granicach 800 euro- wtedy mamy 6 kalamitek? Dobrze słyszałem? 

Jakie jest Wasze zdanie na temat tej osi? 

Ktoś jeszcze wyrazi swoją opinię na temat Arionów? 

Opublikowano

Mam ariona 620 cmatic już 1200mth prawie nabite bez zarzutu. Poniekąd mam podobne zdanie co Kali claas arion w wersji cis wygląda dość słabo w środku i bym raczej nigdy nie zdecydował się na cis co innego jak już chcesz cebis albo cmatic.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Michaln360
      Szukam elektronika specjalizującego się w ciągnikach marki Claas. Najlepiej z woj łódzkiego. Mam problem z podnośnikiem EHR. 
    • Przez lukaso111
      Witam , posiadam Claasa Celtisa 456 i od pewnego czasu borykam się z dużym poborem oleju silnikowego. Ostatnio jak zmierzyłem było to 2l na 4mth.
      Ciągnik ma moc jak przedtem, nie zauważyłem spadku. Nie kopci, jedynie przy dodawaniu gazy jak się wkręca na obroty to idzie czarny dym (wydaje mi się że to normalne w ciągniku z tych lat). Może na forum miał ktoś podobny problem z tym silnikiem. 
    • Przez Mateuszs
      Dzień dobry tak jak w tytule proszę o odpowiedź posiadaczy kombajnuw clas consul jak ustawić go do zbioru zboża w których miejscach znajdują się te punkty do ustawiania i za co odpowiadają z góry dziękuję jestem świeżym posiadaczem nigdy nie miałem kombajnu z góry dziękuję za odpowiedzi 
    • Przez Fiu2
      Cześć
      Mam problem z celtisem 426. Na jesień nagle przestał reagować na przycisk załączania przedniego napędu (kręci cały czas) i w tym samym czasie zaczął na opak wyświetlać działanie WOM - jeżeli dźwignia sprzęgła WOM jest w pozycji załączonej (na N) żółta lampka miga a nie powinna się świecić. Jeżeli zaciągam sprzęgło lampka zaczyna się palić a dodatkowo jak wybiorę prędkość na wyświetlaczu przerzuca mi na wyświetlanie prędkości obrotów WOM. Wszystko jest na opak. Jest podobny temat na AF "claas celtis 446 rx 2006 czujnik" ktoś wymienił niby czujnik ciśnienia oleju i niby wróciło do normy. Ja u siebie nie mogę znaleźć tego czujnika.
    • Przez Czaro_1990
      Witam wie ktoś może od czego jest czujnik zaznaczony na zdjęciu? 

• Dodaj nową pozycję...
v