Praca magisterska- ankieta
Przez
Angelika_93, w Szkoły wyższe
-
Podobna zawartość
-
Przez sabuliga
Siemka panowie ostatni mój temat został skasowany nie wiem dlaczego. Chciałbym was poinformować że już dwie piątki wpadły mi na konto na studiach
-
Przez maniutek187
Witam czy po studiach z turystyki i rekreacji mogę ubiegać się o premie młody rolnik? Pytam bo gdzieś mi się rzuciło w oczy że nowy zawód turystyka wiejska może ubiegać się o taką pomoc, czy to prawda?
-
Przez Miki022
Witam w tym roku będę zdawać maturę. Planuje iść na UP we Wrocławiu zapewne na rolnictwo ewentualnie na TRiL. Jako przedmiot rekrutacyjny wybiore geografię i moje pytanie brzmi czy dam sobie na 1 roku radę z takimi przedmiotami jak chemia i fizyka(nigdy nie byłem z nich jakoś szczególnie dobry :p)?
-
Przez Jd1990
Witam , czy ktoś studiował lub studiuje na SGGW w Warszawie kierunek rolnictwa ? Jak wygląda tam atmosfera i czy ciężko się tam dostać ?
-
Przez Robert96
Dzień dobry,
Jestem 24 letnim absolwentem studiów finansowych bez żadnej praktyki w rolnictwie (nie licząc wakacji w rodzinnym gospodarstwie). Od dwóch lat myślę o przebranżowieniu się na rolnictwo. Po zapoznaniu się ze stanem prawnym chciałbym zapytać praktyków o radę:
Czy warto skończyć "na szybko" podyplomowe studia roczne które uprawnią mnie do kupna działki rolnej i dalej samemu już starać się zdobywać wiedzę, praktykę i finansowanie? Czy jednak warto by zacząć od 0 i pójść zaocznie na licencjackie studia rolnicze? Jestem w stanie poświęcić lata pracy na przebranżowienie i nie spieszy mi się, ale z drugiej strony nie jestem przekonany czy siedzenie 4 lata w książkach da mi więcej niż zatrudnienie się gdzieś w gospodarstwie by zdobywać wiedzę na żywo.
P. S. Nie posiadam ziemii ani gospodarstwa. Jestem w stanie przygotować budżet około 40 tys złotych na kupno ziemii, na pozostałe wydatki mogę tylko liczyć na dotacje.
Dziękuję za uwagę
-