Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jak bym miał wybirac to jelenia (mam 6620 sprawuje sie luks nie zminił bym go na inny ciągnik) jechałem na placu wersją 6630 to dosłownie nie poznałem że to jelen kabina sie w wiekszosci zmienila na lepsze jest tam wiecej schowków wszystko bardzo funkcjnalne.:rolleyes:

Opublikowano

Aha-faktycznie zapomniałem-otóż jest tam tabelka z ilością ciągników zarejestrowanych w lutym 2007 z podziałem na marki i tak pierwsze miejsce ma JD z 403 ciągnikami ,drugi jest Fendt -316,trzeci DF-210 itd.Valtra jest na miejscu dwunastym z 46 sprzedanymi ciągnikami-w całym 2006 sprzedano 541 Valtr na rynku niemieckim co daje raptem 2,4 % w ogólnej sprzedaży.Ciekawostką jest też ,że oprócz Zetora,Mińska i JD wszystkie inne firmy zanotowały spadek sprzedaży w stosunku do stycznia 2007.Jak coś to mogę podesłać tabelkę na e-maila.

Opublikowano
pierwsze miejsce ma JD z 403 ciągnikami ,drugi jest Fendt -316,trzeci DF-210 Jak coś to mogę podesłać tabelkę na e-maila.

jeśli można to poproszę tą tabelkę mirek998@op.pl a tak nawiasem to wszystkie trzy robione w niemczech i znając opinię niemców że wszystko co ich jest najlepsze na świecie to nie ma się co dziwić

Opublikowano (edytowane)

Ja mam John Deera 6430 i twierdze ze jest to maszyna nie do zdarcia. Wczesniaj miałem Pronara 82SA i nie ma porownania. Dla mnie John jest najlepszą marka na rynku światowym

Edytowane przez brzozak2
warn za odkopywanie tematu
Opublikowano (edytowane)

ja bym brał valtre mało pali bardzo zwrotna idealna do ładowacza czołowego no i valtre można brać w złotówkach a nie zależnie od kursu euro ;)

piotrek874 ty porównujesz Pronara z John Deerem

Edytowane przez robertbara
Opublikowano (edytowane)
Cennik Valtry jest w Euro. ;)

nie bo teraz rozmawiałem z dilerem i sam kupuje valtre to jest w złotówkach a w john deere to tylko w euro :)

@misimw25 cennik Valtry jest w zł?? jesienią rozmawiałem z przedstawicielem to podał mi cenę w euro.

no ja rozmawiałem z miesiąc temu to w złotówkach

Edytowane przez deer
Nie piszemy posta pod postem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez lukasz2623
      Przymierzamy się do kupna nowego ciągnika i chciałbym zapoznać się z waszymi opiniami co według was w obecnych czasach i tych cenach najlepiej będzie się sprawować? Na pewno zależy mi na sześciu cylindrach.  Ciągnik będzie miał również założony ładowacz ale mimo to chcę przedni tuz i wom (ładowacz podczepić jakby inny wysiadł, było więcej pracy przy blelkach). Głównie do cięższych prac.
      Moc: między 130-145km.
      Jaką skrzynię wybrać?
      Co dokładać do wyposażenia aby później nie pluć w brodę że czegoś brakuje?

Za każdą podpowiedź z góry dziękuję, chce poczytać wszystkiego bo jednak jest to duża kasa. 

• Przez AdamKr1
      Witam, temat nieaktualny.
    • Przez slonju77
      Jak w temacie,jaki ciągnik byście wybrali za taką kwotę,w miarę mechaniczny ,uprawy to rzepak i zboża 
    • Przez Rolo15
      Witam wszystkich!
      Jestem tu nowy, założyłem tu konto bo stoję przed wyborem nowego ciągnika 90 konnego z którym nie bardzo umiem sobie poradzić. Do wyboru mam NH T5.90 Hilo CAB i Case Farmall 90C Hilo CAB, ewentualnie Steyr 4080 plus. Czy ktoś użytkuje te ciągniki i mógłby się podzielić opiniami? Czy są znaczące różnice poza ceną między tymi traktorami? Jak z awaryjnością i kosztami serwisu? 
  • Dodaj nową pozycję...
v