Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na stronie john deere promocja trwa do końca kwietnia 2010r we wszyskich punktach jd mi za 5100r clacic zawołał 41 tys do negocjacji i chyba sie zdecyduje na takiego i zadatkuje go żeby sie po kursie zmieścił :D boje sie tylko jednego w jd jakie on bedzie miał spalaniee heh może ktoś ma takiego i powie ile pali ta nowa pompa wtryskowaa bo o jakość jd to sie nie boje:))

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Hej jeżeli ktoś ma jakieś info bądź prospekt i wyjaśni mi czym się różnią wersje wyposażenia w R- kach byłbym bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Na stronie john deere promocja trwa do końca kwietnia 2010r we wszyskich punktach jd mi za 5100r clacic zawołał 41 tys do negocjacji i chyba sie zdecyduje na takiego i zadatkuje go żeby sie po kursie zmieścił :) boje sie tylko jednego w jd jakie on bedzie miał spalaniee heh może ktoś ma takiego i powie ile pali ta nowa pompa wtryskowaa bo o jakość jd to sie nie boje:))

z tą promocją w jd to troche chwyt reklamowy jeedna się konczy następna będzie wkrótce , zadługi czas realizacji sam biorę 5r co do spalania CR stego co widze nie jest oszczędniejszy gorszy rozruch ale ma lepsze parametry techniczne silnik zobaczymy , wikszość nowych silników ma common rail

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Właśnie panowie w tej promocji kursowej jeżeli nie drożej to jest tak samo jakby to kupić bez promocji- taki szczegół.

Opublikowano

co wy mówicie że nie ma różnicy mi dealer za tego co już zadatkowałem policzył mi po 3,70 euro a tak jest 4zł to chyba 30 groszy jest 41 tys E x 3,70 =151,7zł a 41 tys E x 4 =164 zł 164zł-151,7zł=12,3ZŁtyle zyskujesz na promocji plus wat od tej sumy trochę jest:)

Opublikowano

Ja za swojego (5100R Comfort full opcja) mam zapłacić 56000 Euro, liczone po średnim kursie -50 gr dolna granica 3,70 zł. Za ładowacz JD 583 (samopoziomowanie, 2 funkcje, rozdzielacz M-ICV, tłumik drgań) 4800 Euro, liczone po średnim kursie -20 gr dolna granica 3,9 zł. Zaliczkę wpłaciłem 27października i ciągnik jest właśnie na linni produkcyjnej. Do końca tygodnia ma być zmontowany. pozostaje kwestia transportu myślę że za 2-3 tyg będzie do odbioru. Pozdrawiam

Małe sprostowanie za ciagnik mam zapłacić 52500 Euro. Cena 56000 to z 3 letnią gwarancją (7960 zł), materiałami eksploatacyjnymi na pierwszych 5 przeglądów(2700 zł), łyżką z wysokim wyładunkiem Quicke 2300 (3900 Euro), chwytakiem do palet 2000 kg oraz łyżką Baywa 2 m. z Hardoxu (5960 zł). Pozdrawiam

Opublikowano

za ładowacz dałes tylko 4800euro ale brutto czy netto?? mi dealer obiecywał R ke w marcu zamawiałm w grudniu ale po tym co piszesz to widze ze mnie zrobił w bambuko...

Opublikowano

Wszystkie ceny które podałem są cenami netto. Niekoniecznie dealer zrobił Cię w bambuko. W Mannheim mają z góry zaplanowany kalendarz produkcyjny na konkretne modele. Dealer dzwoni do Jelonka (centrala) pyta na kiedy jest wolne miejsce w kalendarzu produkcyjnym na Twoją R-kę, oni sprawdzają w systemie i odpowiadają mu, że zostało jeszcze jedno wolne miejsce na powiedzmy 1-14 marca. Rezerwuje miejsce dla Ciebie wysyła, specyfikacje i składają dla Ciebie w tych dniach. Także nie koniecznie to że ja zamówiłem pod koniec pażdziernika a ty w grudniu musi oznaczać taką samą różnicę w czasie dostawy. Możesz dostać szybciej a możesz dostać później. Wszystko zależy czy dealer powiedział Ci prawdę czy Cię okłamał. System nie kłamie. Mój dealer nie kłamał to co powiedział na razie sprawdza się co do joty.

Opublikowano

Już wiem w czym różnica. Pakiet do przedniego narzędzia i ładowacza: 2xSCV (105+205) za 2480 Euro w specyfikacji został wliczony w cenę ciągnika ( kod ze specyfikacji 8816). Z tego względu, że z Niemiec ciągnik zostanie przywieziony już gotowy do podpięcia ładowacza. Ładowacz przyjedzie do dealera oddzielnie zdaje się z Francji. I tylko go podepną co zajmie kilka minut. Radzę Ci również zamówić ciągnik już przystosowany do ładowacza. Co montaż w fabryce to w fabryce a nie u dealera.

Opublikowano

Tak z przednim WOM-em i TUZ-em z amortyzatorem drgań (koszt 3981 Euro) + AutoQuad z reduktorem (761 euro)+ monitor wydajności (490 euro)+ cięgło górne z siłownikiem hydraulicznym (256 euro)+ zaczep JD Pick-up z hakiem (1148 euro)+ zaczep transportowy automatyczny 6-cio pozycyjny (658 euro) i wiele innych drobiazgów (światła, lusterka, ośłony zbiornika, podgrzewacze paliwa, skrzyni i bloku silnika, większy akumulator. Tam kilkaset tu kilkadziesiąt i się uzbiera niezła sumka. Chyba że Ty również "wyspecyfikowaleś" sobie R-kę z tym wszystkim poza WOM-em i TUZ-em ? W takim wypadku ja przepłaciłem 2500 euro. Mam nadzieję, że nie przepłaciłem. Wczoraj przywieźli moją R-kę. Pojeździłem chwilę. Odpaliła bez żadnego problemu. Szczerze to osobowy dłużej kręci. Może to zasługa tych podgrzewaczy paliwa? W środku ciszej niż w moim Kangoo 4x4. Czekamy jeszcze na ładowacz z Francji i pozostały osprzęt do ładowacza. W przeciągu 2 tygodni pewnie będzie do odebrania. Pozdrawiam

Opublikowano

jak sie steruje przednim tuz w R-ce?? czy on mi zajmie jedną parę wyjść hydrauliki tylniej?? juz wiem znalazlem steruje sie nim za pomocą joystika tego samego co do ladowacza, tylko raz jest on do tuza a po zalozeniu ladowacza do ladowacza,nieuzywa sie tych dwu osprzetów jednoczesnie.

Opublikowano

Ale jaja. Zamówiłem moją R-kę z ładowaczem 583 z samopoziomowaniem hydraulicznym. Jakież było moje zdziwienie jak na placu zobaczyłem z doczepioną 583 z samopoziomowaniem mechanicznym. Po wyjaśnieniach okazało się, że nastąpiła pomyłka gdzieś w konfiguratorze i bardzo przepraszają zamówią ten właściwy ładowacz tylko trzeba poczekać...... 2 miesiące. Namawiają mnie na to abym odebrał ten co jest zamontowany. Panowie jak myślicie który ładowacz do R-ki jest lepszy? Z mechanicznym samopoziomowaniem czy z hydraulicznym? Z serwisu twierdzą, że coś czego nie ma to się nie popsuje. Czyli stawiają na samopoziomowanie mechaniczne, ja raczej skłaniam się ku hydraulicznym który jest bardziej zwarty i solidny (na taki wygląda).

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem nie jest to takie jasne (a nawet na pewno) , przy poziomowaniu hydraulicznym ciśnienie które jest wytwarzane poprzez nacisk ładowanego materiału dodatkowo wspomaga podnoszenie (według MX-a nawet o 35% ;)). W ładowaczu poziomowanym hydraulicznie mamy dodatkowo lepszą widoczność.

EDIT

@eo1 co do rady serwisu to w ładowaczu jak i w ciągniku jest znacznie więcej rzeczy do popsucia niz ta dodatkowa para tłoków.

Edytowane przez EppS
Opublikowano

Witam czy mógłby mi ktoś przesłać specyfikację JD 5100R w wersji Comfort.Chodzi mi jakie ma w tej wersji wyposażenie np przekładnia, opony, czy ma obciążnik na przód. Oto mój mail piotruch1992@wp.pl

Opublikowano

Ale jaja. Zamówiłem moją R-kę z ładowaczem 583 z samopoziomowaniem hydraulicznym. Jakież było moje zdziwienie jak na placu zobaczyłem z doczepioną 583 z samopoziomowaniem mechanicznym. Po wyjaśnieniach okazało się, że nastąpiła pomyłka gdzieś w konfiguratorze i bardzo przepraszają zamówią ten właściwy ładowacz tylko trzeba poczekać...... 2 miesiące. Namawiają mnie na to abym odebrał ten co jest zamontowany. Panowie jak myślicie który ładowacz do R-ki jest lepszy? Z mechanicznym samopoziomowaniem czy z hydraulicznym? Z serwisu twierdzą, że coś czego nie ma to się nie popsuje. Czyli stawiają na samopoziomowanie mechaniczne, ja raczej skłaniam się ku hydraulicznym który jest bardziej zwarty i solidny (na taki wygląda).

czesc ile stoi taki ładowacz jak bierzesz

Opublikowano

pytanie do eo1 wziołes R ke z tuzem przednim jak sie nim steruje bo mi dealer powiedzial ze ze nie joysteakem.. tylko wpinaja sie w pare wyjsc hydraulicznych.. to jak to jest??

Opublikowano

zamawiałem R 8grudnia diler okreslił odbiór na koniec marca. jaki wy macie określony termin odbioru w podobnym okresie zamówienia. Boje się ze dopiero zobacze go w maju

pytanie do eo1 wziołes R ke z tuzem przednim jak sie nim steruje bo mi dealer powiedzial ze ze nie joysteakem.. tylko wpinaja sie w pare wyjsc hydraulicznych.. to jak to jest??

w wersji 6... tuz jest wpięty pod trzecie wyjscie hydrauliczne. przynajmniej ja tak mam...

Opublikowano

Za ładowacz JD 583 z hydraulicznym samopoziomowaniem, częściami do kontroli 3 funkcji, multizłączem po stronie ładowacza 4800 Euro. Z tym że jak pisałem kilka postów wcześniej ciągnik został przystosowany do podpięcia ładowacza w Mannchaim, wiec cena przystosowania jest wliczona w cenę ciągnika. Przedni TUZ jest podpięty do 3 wyjścia hydrauliki i z tego co mi wiadomo jest przez nie sterowany. Można sobie otworzyć tylną szybę zablokować specjalnym zaworem wyjście na TUZ i użytkować 3 wyjście w inny sposób. Może i jest możliwość sterowania TUZ-em poprzez manipulator? We wtorek będę u dilera to odpalimy R-kę i zobaczymy.