Skocz do zawartości

Fendt farmer 311 vs ursus 1224

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mialem kupic Ursusa, ale zainteresowal mnie Fendt i mam dylemat pomozcie mi wybrac .

ktory lepszy do orki i wszyskich ciezkich prac? Pomozcie!!!

pozdro @wolf19

Opublikowano

dokładnie to taki temat , kupuj ciagnik na jaki cie stać , ursus a fendt to duży przeskok na cenie, myśle , ze fendt lepiej sprawdził by się w polu a co najważniejsze mniej by palił ;)

Opublikowano
Dobra @garek dajesz, masz imunited także się nie przejmuj.

Według mnie to tamat w podobie do: Kupić Poloneza czy Merola? ;)

ty co bys wybral? bo ja poloneza :o

Opublikowano
gdzieś już udowadniałem wpływ koloru na wydajność maszyny i nie chce mi się tego znowu robić ale jak bedzie trzeba to się poświęce

Kolor ciągnika na wpływ wydajności ;O Tego jeszcze nie było ;O Chyba, że jeden lakier jest cięższy drugi lżejszy.

A czy Ursus & Fendt to są dwie inne bajki. Być może Ursus jest tańszy, ale nie o wiele

Opublikowano

O takie...??? ;):o

Po czym stwierdzasz, że Ursus ma lepszy uciąg...???

Uzasadnij to jakoś... :D:D

(^ do @Kondzik)...

A co do tego, że Ursus jest tańszy-nie zgadzam się z tym...

http://allegro.pl/item461282085_ursus_1224.html

http://allegro.pl/item465075336_ursus_1224.html

http://allegro.pl/item463602899_fendt_311_...e_zetor_mf.html

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B77553

Oczywiście można znaleźć tańszego Ursusa 1224, ale za to Fendta już nie...

Osobiście nigdy za taką kasę nie kupił bym U-1224, moim zdaniem wybór jest oczywisty-FENDT...

A ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na ten ciągnik...???

Może znajdziesz jeszcze kilka informacji w tym temacie...:)

http://www.agrofoto.pl/forum/ursus-1634-cz...mocy-t3543.html

Opublikowano

Faktycznie nie wiedziałem, że Ursus jest, aż tak drogi. Jeżeli kupisz Fendta nie będziesz żałował popytaj Użytkowników Fendtów trochę zobaczysz. Sami będziemy kupowali fendta, ale z 90km i sądzimy, że będzie się tak sprawował jak z nasz zetor.

Jeśli Ursus jest droższy od Fendta to nie patrz tylko bierz Fendta. To są dwie inne bajki

A pozatym czerwony traktor możę jezdzić na czerwonym paliwie a zielony ? przeciez nie ma zielonego paliwa

a co ma paliwo do kolory ciągnika O.o

Nie mogę uwierzyć, że kolor ciągnika może mieć coś wspólnego z paliwem itp..

Opublikowano

otóż ma czerwone paliwo jest tańsze od paliwa normalnego i dlatego kupił bym czerwony ciągnik który może a naeet powinien jezdzić na czerwonym paliwie. Jaką masz pewnośc że ciągnik zielony pojedzie na czerwonym paliwie. Zresztą koszt naprawy czerwonego ciągnika jezdzącego na czerwonym paliwie będzie dużo niższy niż koszt naprawy zielonego ciągnika jeżdżacego na czerwonym paliwie. Dlatego czerwony ciągnik jest lepszy.

Opublikowano

Dobrze czerwone paliwo jest tańsze od normalnego........ ale co to ma do jasnej cholery wspólnego z kolorem ciągnika ! ! Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Niech ktoś się jeszcze wypowie i mnie uświadomi bo z tego powyżej nie rozumie, a tylko się śmieje.

Opublikowano

Ja chyba zaraz pęknę ze śmiechu ;):o:D chyba że ciągnik musi być pod kolor paliwa na którym chodzi wtedy będzie się lepiej sprawował muszę o tym pomyśleć przy zakupie :D i że kolor ciągnika odgrywa w jego sprawność tylko jak czerwień wyblaknie??

Opublikowano

@garek-masz rację !-z tym że nie do końca ;)-otóz w dobie powszechnego zainteresowania ekologią wszyscy zaczynają zauważać Zielonych-zielone jest lepsze,zielonym do góry,zielony jak sama nazwa wskazuje jest zielony-a więc bio,pro i eko-zielone jeżdżace na zielonym bio będzie bardziej trendy-no i jaki lans :o-nie to co czerwone jeżdżące na czerwonym kupowanym za zielone-reasumujac-zielono mi :D

Opublikowano

widzisz spokojnie nie można wszystkiego od razu zrozumieć. To są bardzo subtelne róznice tak samo jak między krową czerwono białą a biało czerwoną. Więc nie martw się tylko uwierz i nie lej czerwonego paliwa do zielonego ciągnik bo to się źle skończy

Opublikowano

No ale przecież może kupić Ursusa w kolorze żółtym, chyba że użytkownik ustalił że koniecznie musi być czerwony. ;)

A może lepiej Jelonka, też zielony a ma takie fajne żółte felgi i słodyszek rzepaczany do nich lepiej lgnie, wiem co pisze, przekonałem się, zresztą @garek wcześniej gdzieś pisał o ich wpływie na dociążenie kół maszyny :o

Opublikowano (edytowane)

@garek mówisz że do czerwonego ciągnika czerwone paliwo a do zielonego nie

no a jak twoim zdaniem co powiniem zrobić powiedzmy że kupiłem czerwony traktor no i leje czerwone paliwo to jak zmienie kolor ciągnika na zielony, który był wyprodukowany jako czerwony to czy musze zmienić paliwo?

a wróce do jeżdzenia na czerwonym paliwie czy to jest do końca legalne policja jak pamiętam karała za jeżdzenie na tym paliwie

Edytowane przez robertbara
Ort.
Opublikowano

No tak się składa, że mam takiego Fendta... ale model. ;) Ale mam też takie coś, że jak mam już jakiś model lub zamierzam kupić, to przekopuję chyba całego neta w poszukiwaniu, opinii, fotek, jakichkolwiek informacji. Ten Fendzik był moim pierwszym 100% sprawnym modelem więc miałam swego czasu na jego punkcie istnego bzika, jak i oczywiście nad maszyną 1:1. Więc z tego co czytałam to na prawdę b.dobry ciągnik, wydajny, mocny, oszczędny, kabina komfortowa i sprzęgło Turbomatik - bardzo fajny bajerek. Mało osób się na niego skarżyło, a jeśli tak to po wypowiedziach było widać, że właściwie nie wiadomo czego chcą. :o

A wracając do koloru to tak całkiem na poważnie, ma on spore znaczenie. Jest udowodnione, że kolor zielony(wszelki odcień) jest najbardziej odpowiednim kolorem dla wzroku. Zauważcie, że wszystkie maszyny w fabrykach (czy też może w waszych warsztatach szkolnych) są malowane na zielono. Więc lakier ciągnika ma na pewno wpływ na zmęczenie operatora, a pośrednio na wydajność ciągnika. Sami pomyślcie, 8 godzinna orka zielonym Jeleniem lub Fendtem, a żółcistym np. Farstackiem. Przecież i tak przez większość czasu spędzonego w kabinie człowiek gapi się na maskę. Pocieszę właścicieli ciągników NH - Niebieski jest na II miejscu, potem zdaje się różowy, ale różowe to chyba tylko Cinquecienta są. :D

(nie mam nic do farstacków i Cinquecienta).

Opublikowano

@jaro

czyzbys mial na mysli smerfy? podobno wlasnie dzisiaj swietuja swoje 50 urodziny :P

a jezeli chodzi o fendta to jakis tydz temu widzialem ladnego z serii 300 vario z kosiarka stolla w grajewie przy pfleiderze (nie wiem jak to sie odmiania ale chodzi mi o firme pfleiderer przy ulicy wiorowej :)