Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Vaapor napisał:

No pani prowadząca twierdzi stanowczo że nie ma opcji na 12t, ale rozmawiałem dziś z panem który robi wnioski na modernizacje, to mówił właśnie że nie mam żadnej przyczepy a nawet według ich tabelki potrzebuje dwie na mój areal, więc jestem dobrej myśli a jak nie to będę uzasadniał dalej..

mi na 12.5ha  ornego dali 10t bez zadnych uzasadnien

Opublikowano

Dzwoniła pani prowadząca że żadna z maszyn które podałem mi nie przejdzie nawet po uzasadnieniu 

A podałem przyczepę 12t 

Agregat do uprawy bezorkowej 3m

Rozsiewacz 1300l

Opublikowano

@Vaapor ja na 16ha złożyłem na rozsiewacz 900l i nawet mowy nie było. Muszę wziąć 600l, ale we własnym zakresie można sobie kupić nadstawki więc nie jest źle. Agregat uprawowy 4,5m również nie przeszedł, kazali mi sobie 3 metrowy kupić i napisanie uzasadnienia też mi nic nie dało, musiałem zrezygnować.

Opublikowano (edytowane)

Średnia wojewódzka dla lubelskiego to 7.86 ha a krajowa to 10.81 ha w 2018r.

Ile będzie puntktow za powierzchnię gospodarstwa jeśli użytki rolne stanowią 14.73 ? 

Nabór 2019 

Edytowane przez sony87
Opublikowano
Vaapor napisał:

Dzwoniła pani prowadząca że żadna z maszyn które podałem mi nie przejdzie nawet po uzasadnieniu 

A podałem przyczepę 12t 

Agregat do uprawy bezorkowej 3m

Rozsiewacz 1300l

a masz jakies przyczepy na Mr podane ze na stanie gospodarstwa sa? To jak to jest ze jeden dostal na tyle ha 10 a drugi nie🤔

Opublikowano
53 minuty temu, przemek111447 napisał:

a masz jakies przyczepy na Mr podane ze na stanie gospodarstwa sa? To jak to jest ze jeden dostal na tyle ha 10 a drugi nie🤔

Nie

Opublikowano

Chłopaki w roku 2020 w maju będę składał na ,, MŁODEGO ROLNIKA" a ,, MODERNIZACJA OBSZAR D" w marcu. I z tego co czytałem to modernizacji nie będzie w przyszłym roku w obszarze D??????????!!!

Czy jest mozliwe ze mogę napisać na maszyny na modernizacje teraz a młodego rolnika w maju czy w ogóle nie wchodzi to w rachubę???

Chyba ze jednak w 2021 MODERNIZACJA będzie a ja ślepy jestem..........

Z góry dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

Freetaxi orientujesz się czy w łódzkim przechodzi kupowanie ziemi od ojca? 

Miałem brać nowy ciągnik ale koszty są tak olbrzymie że z chęcią bym zrezygnował z tego. Tyle że mam już wydana decyzje. 

Opublikowano

Pytanko takie mam.....

Chłopaki w roku 2020 w maju będę składał na ,, MŁODEGO ROLNIKA" a ,, MODERNIZACJA OBSZAR D" w marcu. I z tego co czytałem to modernizacji nie będzie w przyszłym roku w obszarze D??????????!!!

Czy jest mozliwe ze mogę napisać na maszyny na modernizacje teraz a młodego rolnika w maju czy w ogóle nie wchodzi to w rachubę???

Chyba ze jednak w 2021 MODERNIZACJA będzie a ja ślepy jestem..........

Opublikowano
12 godzin temu, matek89121 napisał:

dostają tylko Ci którzy przyniosą do agencji zdjęcie że głosowali na partię rządzącą  

Tak, tak i jeszcze obiecają, że zaglosują na dude, bo im to akurat pomoże 😀

Opublikowano
13 godzin temu, przemek111447 napisał:

to tak tez mozna zrobic i przejdzie to?

Dostałeś już decyzję?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v