bamber1993 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Witam, Moje gospodarstwo na którym się uczę w Niemczech ma nadmiar cielaków (Jałówek?) . Teraz pytanie czy w Polsce jest w ogóle zbyt na nie. Wiek ca. 10 tygodni, odpojone. Dostawały po 6l mleka dziennie. Genetyka bardzo dobra, średnia w gospodarstwie w okolicy 10 000 kg. (W galerii mam zdjęcia z tego gospodarstwa, jeśli ktoś chce może sobie zobaczyć). Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Vhalior2 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 ile cenią za te Jałówki? bo bym był zainteresowany
mlody43 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 slyszalem ze w mazowieckim brakuje jalowek mlecznych ale to chyba wiekszych.
tay29 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 pewnie byly oceniane genomowo i najgorsze beda sprzedane.
bamber1993 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dzieki tay. mamy po prostu za duzo młodzieży, ponieważ tylko 120 krów jest zapładnianych stucznie z powodu braku czasu. Pozostałe 300 krów jest w grupach z bykami (HF i to tez nie każdy byk tylko odpowiednio dobrane). W przyszłości ma się to zmienić i będzie więcej cieląt mięsnych. W galerii mam sporo zdjęć a dorzucę jeszcze więcej i będziecie mogli sami ocenić jaki poziom ma to gospodarstwo. Moge tylko powiedzieć, ze cielaki są OK . Wstępnie myślimy o 250€. Pytanie ilu byłoby chętnych, ponieważ nie wiem jeszcze jak z transportem.
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 same jałówki czy byczki też? jak byczki to 15 szt zamawiam
szymek Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 jak było by z transportem? bo jeśli byczki by były to też z 15 sztuk bym wziął
Rekomendowane odpowiedzi
Cielęta kupno
MDW e 514 z 92 roku,