Skocz do zawartości

Jakie macie kombjany Case ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do użytkowników kombajnów zbożowych Case modelu 1460 Axial Flow z 1986r. Chciałbym wiedzięc jak ten kombajn chodzi i co jest w nim najważniejsze.Chce sobie kupi taki i chce coś od was usłysze czy wartogo kupi czekam na odpowiedz.......

Witam!!! kupiłem internationala 431, mam pytanie gdzie kupujecie częsci do internationala, interesują mnie łożyska ponieważ, są nietypowe, oraz tuleje metalowo gumowe, proszę o podane linków sklepów itp. Dziękuję

Opublikowano

Witam!!! kupiłem internationala 431, mam pytanie gdzie kupujecie częsci do internationala, interesują mnie łożyska ponieważ, są nietypowe, oraz tuleje metalowo gumowe, proszę o podane linków sklepów itp. Dziękuję

Witam Idź do najbliższego przedstawiciela GRENE i dostaniesz wszystkie łożyska jakie tylko chcesz. Pamiętaj, żeby pokazać stare łożysko w sklepie. Jak powiesz do internationala to możesz nie dostać, a jak pokażesz, że chcesz takie to dostaniesz. Dla przykładu chciałem kupić komplet głowek (targaniec i kosa) do internationala. Po wielkich bolach znalazłem w cenie prawie 400zł. Wykręciłem sare główki i poszedlem do sklepu. Poprosiłem o znalezienie mi takich bez podawania nazwy kombajnu. Za komplet zapłaciłem 160zł. Jak się okazało od jakiegoś claasa dominatora są identyczne.

Opublikowano

IMI możesz napisać coś więcej o tym kombajnie jestem zainteresowany kupnem nowego.Chodzi mi o wydajność na godzinę jak się sprawuje w zbożu,rzepaku,kukurydzy.

Opublikowano

Przestrzegam przed case 521 z 1998 z Gutanowa. Oglądałem go dwa razy, przed i po żniwach. Przed żniwami wyglądał w porządku, ale po żniwach kiedy handlarz postanowił zarobić na cięciu, popsuł kombajn. Poszedł olej z przyspieszacza, Sprzęgło niedomaga albo ma luz na wałku sprzęgłowym, albo na kole. Luzy na łożyskach na ślimakach pod sitami. Stan licznika z deklarowanego 1500h na liczniku po żniwach było 2460h. Z deklarowanego kombajnu w zadbanym stanie nie ma nic. Popękane obie opony stomiloskie, co ciekawe z tyłu barumy, a kombajn made in germany. Ale najgorszy jest człowiek, który powiedział: "jest co widać, to już pana sprawa co pan uważa za popsute, cena jaka jest też pan wie".

Opublikowano

Ogladałes ten kombajn tak samo dokłądnie przed żniwami ? Dlaczego nie kupiles jesli był tak dobry stan ? Czegoś tu nie rozumie. Druga sprawa kupujac używana maszyne trzeba sie liczyc z tym że trzeba ja przejrzec doinwestowac co do napray naprawic lub wymienic kilka łożysk, łancuchów pasków. Jesli chcesz kupic igłe to tylko nowy i tez moze miec defekty. Handlarz to handlarz on chce zarobic. Czasem zdarzaja sie maszyny uzywane ze tylko siadac paliwo i w pole ale to rzadkosc i wtedy cena zazwyczaj jest wyższa. W tym roku kupiłem taka sieczkarnie ale to od rolnika praktycznie tylko paliwo lac i w pole, sezon przelatałem bez awarii wynikajacej z zaniedbania ( spalilem sprzegło w kemperze i pekł przewód od hydro). Natomiast kombajn CASE 525 kupiłęm tez od rolnika i na dziendobry wsadziłęm troszke kasy i swojeje pracy  wyminiłem łozyska łancuchy na podjanikach choc to było jeszcze w miare ale po co stac w sezonie.

Opublikowano

Case CF 80 axial flow, 2001r, 6.6m, Cumis 300km

Ciekawe... Sama nazwa "CF" oznacza CrossFlow więc jak on może być Axial (zresztą twój ma klawisze)

Tak po prawdzie to jest MDW w barwach Case.

Opublikowano
Dnia 21.10.2013 o 17:38, Kuba7485 napisał:

Ja mam AF 5130 :)

Ile ton na godzine ten kombajn wymłuci pszenicy o wydajności 8-9 ton i ile paliwa spali na hektar