Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No te fotki reklamowe naprawdę wymiatają :huh:, nawet niezła dziewczyna jest na tym zdjęciu :(. Co do kabin to nie wiem dlaczego są tak pochylone do przodu. Na pewno do niczego to nie jest potrzebne. Może to znak rozpoznawczy dla tej marki :(.

Opublikowano

hehe no kobietka fajna :huh: a z ktorych lat sa te ciagniki? produkuja jeszcze? bo wygladaja na stare i gdzie sa popularne? tak jak np w polsce ursusy malej mocy?

Opublikowano

Cześć, są to niemieckie ciągniki, ale juz nie produkowane. Byly to bardzo nowoczesne ( 1986r byla dostepna skrzynia biegów High-Speed 50km/h ) Wyprodukowali w 80 latach najmocniejszy ciagnik kolowy w europie ( dotej pory najmocniejszy europiejski ciągnik) Schluter Profi Trac 5000 TVL mial 500km, ale miał poważna wadę skrzynia biegów nie wytrzymywała za długo był przeznaczony na wschodni rynek. Pierwszy ciągnik wybudowano w 1937 a ostatni w 2002r. Ciekawostka: ciągniki z kabina miały dzwi przesuwane a nie "otwierane" jak to wszyscy znamy.

Pozdrawiam

Opublikowano

A wydawało mi sie ze te ciągniki jeszcze produkują, na jednej z niemieckich stron znalazłem dużo fotek tego ciagnika z targów, wydawało mi sie że one są nowe, bo kręciły sie przy nich hostessy

Opublikowano

te ciągniki już nie są produkowane a szkoda ;( , tato jak jeździł do niemiec miał okazje pracować u gościa ktory miał ten ciągnik 125 km ten sprzęt jest nie do zajechania wytrzymały jak nim jeździł to mowił że można ruszać z każdego biegu bo ma jakieś dziwne sprzęgło hydrauliczne z tego co mu niemiec tłumaczył , mowił mu że do tych ciągników skrzynie robiło porsche albo bmw już dobrze nie pamietam ale żałuje do tej pory że nie kupił tego ciągnika 15 lat temu bo miał taką okazje ;P

Opublikowano

z tego co kiedyś patrzyłem to jest dość sporo filmików na you tube o schluterach jest to ciągnik dobrze zbudowany tato jak robił w niemczech to było końcem lat 80 na 90 to ciągnik robił na cięzkich glinach z 4 obracaną lemkena i mowił że bez problemu szedł a dzwonił ostatnio tam do znajomych to mowili że tym schluterem zrobili wszystkie podorywki i dalej dobrze im się sprawuje a raczej remontów ten ciągnik nie miał ;P

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Taką pochyloną szybę ma również Fortschrit 323 ,widać taki gust ,ale nie w moim typie.

Opublikowano

na temat kabiny to myślę ze to miało znaczenie ,bo ta firma robiła wszystko najlepiej w tamtych czasach

np.odbicie promieni słonecznyh czy deszcz.Jeśli hodzi o sprzęgło to ma hydromat ,nowsze modele to euro trac np o symbolu 1300ls.

Opublikowano

chciał bym odświerzyć temat a mianowicie chodzi mi o schlutera s 450 mam takiego ale jest jeden mały problem nawaliła mi skrzynia czy ktoś wie gdzie można w pl dostać jakieś części do niego lub ktoś ma takie dojście za granica bym był bardzo wdzięczny

Opublikowano

To najlepsze Ciagniki Premium Absolutny Numer 1  w latach 60/ 70 / 80 Poczytajcie w niemieckiej prasie i archiwach Pracowalem u Niemca W Alpach Przy granicy z Austrią Wielkie gospodarstwo 2000 ha 

Bardzo trudne warunki Strome góry  CIĘŻKIE  gleby były i podmokłe tereny 

Ten Niemiecki rolnik miał 7 sztuk schlutera

Z czego 3 w ciągłej w ciągłym użytku  reszta to hobby miał jeszcze 2 John deere, 2 fendt i 1 Steyr Kochał ta marka mówiŁ że nigdy ich nie sprzeda A 40 letni schluter bił na głowę w każdej robocie John deere  i fendt 

siła uciag moc Hydraulika Solidna konstrukcja 

• Like 1