Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mirasek zgoda jak bicie piany to ja tylko w browarze uznaję he he. Pewnie że nie ma o co, że się popsuło to normalne w nowych maszynach przy takiej produkcji to norma. Nie lubię tylko jak ktoś nałykał się propagandy i bzdury opowiada ba nawet się zakłada. Z tymi prędkościami to uważaj bo zaraz znajdzie się ze 100 co Ci powiedzą że nie masz racji. Zaraz będzie o skrzyniach 50 km/h obrotach eco itd itd, ale pożartować można. Zresztą jak czytam Twoje posty to są z sensem więc jak widać można, można. Pozdrowienia.

Opublikowano
Gratuluje wypowiedzi. Ban na 14 dni!!!

robert zauważyłeś że ten gośc dostał już dzień czy dwa dni temu bana na 3 dni w innym watku bo robił (jak sam napisał)sobie jaja. pomyslalem ze i tak mało dostał ,bo kiedyś za takie jaja to przynajmniej dwa tygodnie było.

Opublikowano

dobra moze wrócimy do tematu to jaki ciągnik wybrac tego nh czy proxime sąsiad ma proxime to wiem co to jest a nh to nie orjentuje sie za bardzo chociaz byłem w neidziele na wystawie i ładny ten td5040

Opublikowano
to moderzy między sobą nie wiedzą kto komu bana daje?

Wiedzą, ba, wszyscy użytkownicy wiedzą - jest przyklejony temat, tam modzi wpisują kto i za co :o

MCKYLo nie będę szanował kogoś kto innych ludzi ocenia publicznie, oceniasz mnie, oceniasz @Miraska, a kim Ty jesteś że masz takie prawo?

Ferdek, forum i to co o Tobie piszą lepiej traktować z dystansem bo czasami można tu sobie nieźle napsuć krwi czego właśnie obaj z MCKYLO jesteście przykładem :D Dajcie na luz :o

Okres gwarancyjny właśnie po to jest żeby wszelkie wady fabryczne wyszły na wierzch, jakieś usterki w swieżych ciągnikach to nic nadzwyczajnego i zdarzają sie każdej marce.

EOT

Opublikowano

zakładajac ten temat nie wiedziałem za duzo o tych ciagnikach ale teraz po kilku tygodniach pytan i oglądania twierdze ze nie mozna powiedziec ktory lepszy bo są to ciągniki tak zbliżone do siebie jakosciowo i cenowo ze nie mozna powiedziec ze ktorys z nich jest lepszy czy bedzie sie mniej psuc bo to czas pokaze-mowie tu o latach -ja wybrałem NH td5050 to to samo co 5040 tylko ma kilka koni wiecej-a dlaczego? to proste -dostałem dobrą oferte i odległość od dilera tez miała znaczenie .

Opublikowano

Ja poleciłbym NH TD 5040. Sam dobrze znam ten ciągnik i nie widzę znaczących wad, jak na razie się nie psuje. Posiada dobrą przekładnię, biegi pełzające, a w wersji 4/4 kosztuje ok 115-125 tys. (w zależności od wyposażenia).

New Holland ma też dobry serwis (możliwość dojazdu do właściciela). Ciągnik ma spory prześwit, a filtry w cale nie są takie drogie jak się może wydawać.

Jeżeli mam wybierać między Zetorem a New Hollandem wybieram to drugie i polecam innym.

Opublikowano

Wszystko pięknie-chciałbym jedynie zauważyć że ostatnio na AF pojawiło się trochę postów dotyczących awarii tych tańszych NH i Case-nie chce mi się teraz tego szukać-ale coś mi się wydaje że chodziło o raptem paroletnie egzemplarze-pierwsze koty za płoty ?:D .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v