pan054

Skrzynia Renault 110.54

Polecane posty

pan054    1

Witam. Mam problem ze skrzynią biegów otóż pękła linka od sprzęgła podczas wyłączanie biegu, założyliśmy nową i od tego momentu bieg 1 i 2 niechcą wchodzić. Co może być przyczyną, i jak rozwiązać ten problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FENDAGRO    3

ale czuć czy rozsprzegla?  czuc opor pod pedalem?... 1i2 nie wchodza a dzwignia zmiany biegow chodzi lekko ? a 3i4 wchodza?  czy dzwignia rewersu nie chodzi za lekko?  te skrzynie to odwieczny problem w tych renowkach jak nie pekajce mocowania widelek to powydzierane widelki, hamulce synchronizatorow, rozsypujace sie lozyska igielkowe <plastikowe koszyczki>  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

klon31    1

Witam,

a wcześniej 1 wchodziła dobrze? Po miałem to samo ale z 1 już wcześniej były kłopoty i czasami za którymś razem wchodziła ale u mnie linka nie pękła a się zablokowało. Okazało się że przyczyną jest brak kilki części przy czujniku który pokazuje jaki bieg jest włączony. U mnie brakowało pozycji 13 i 14 przez co 12 za mocno się przesunęła i zablokowała biegi 1/2. Możesz spróbować to wyjąć przez ten czujnik z boku np. drutem z magnezem ja nie wiedziałam i ściągałem górną pokrywę skrzyni. A jaki masz licznik na wskazówkę czy cyfrowy?

post-154699-0-88360700-1478280602_thumb.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pan054    1

Wcześniej jedynka wchodziła z oporem ale zawsze wskoczyła. Licznik mam cyfrowy.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
klon31    1

Jak wcześniej wchodziła z oporami i na liczniku nie pokazywało jaki jest bieg to z dużym prawdopodobieństwem jest to samo co u mnie. A jak pokazywało jaki jest bieg to może się to wytarło, więc najlepiej wykręć ten czujnik jest on blisko rozdzielacza hydraulicznego prawie za nim wyjąć pozycję 15 i 14 z załącznika powyżej i drutem max 2 mm  wepchnąć to co zastało, jeśli biegi będą działać to będzie trzeba resztę wyjąć czyli 13 i 12.

 

A co to licznika, jest możliwość abyś sprawdził jaki jest numer rezystora jak na załączonym zdjęciu? Wystarczy tylko ściągnąć tylną obudowę  po tak mi się z palił że nie idzie odczytać a nigdzie nie ma informacji nawet Claas nie ma takich informacji.

 

post-154699-0-04391000-1478356792_thumb.jpg

 

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Kolo12
      Cześć , mam pytanie a za razem  prośbę czy ktoś mógłby opisać procedurę wyjęcia pompy  wtryskowej w renault 133.14 mwm226-6d pompa lucas cav , zdjęcia mile widziane . Z  góry dziękuje za każde wskazówki
    • Przez pelepele22
      Panowie nie typowa sprawa. Już nie wiem w czym tkwi problem. 
      W  mojej renówce zaczęło ślizgać się sprzęgło. 
      rozpołowiłem wymieniłem łożysko 1 stopnia , ściągnąłem docisk, koło zamachowe zawiozłem do firmy, która zajmuje się regeneracja sprzęgła. Zregenerowali tarcze napinali nowe płytki , skrobali koło zamachowe i docisk jest to sprzęgło dwutarczowe firmy luk. Założyłem ponownie wszystko ustawiłem odległości pierwszy stopień 3 mil drugi 5mm i nie wysprzegla . Nie mogę wrzucić biegu chcąc wrzucić, ciągnik powoli rusza dopiero gdy zaciągnę drugi stopień to w tedy mogę swobodnie wrzucić bieg . Co może być przyczyna bo już ręce opadają 4 razy go rozpolawialem  


    • Przez sylwek23111
      Witam, czy wie ktoś od czego może pasować łącznik wycieraczki do Renault 133.54? Oryginał kosztuje 150 zł, podczas gdy do samochodów osobowych 30-50 zł. Może przerabiał ktoś podobny temat? Nr katalogowy łącznika to: 7700003708
    • Przez Kamiljuzek107
      Witam mam problem z moją renówka. Gdy się zatrzymuje i puszczam pedał hamulca przednie koła ruszą jeszcze kilka cm do przodu i słychać uderzenie . Opony z tyłu są jeszcze oryginalne a przód był wymieniany kilka lat temu, możliwe że opony z przodu są inne niż oryginalne i dlatego tak się dzieje? 
    • Przez maliniak985
      Mam problem .Nie działają mi żadne kontrolki .A stało się to po próbie rozruchu aresa 550 w zimę ze spawarki .Nie palił mi w zimę i tu kolejne pytanie czemu .Czy te ciągniki tak mają . akumulator nowy . A i jeszcze święci mi się kontrolka że niby słaby akumulator a nowy , wyczytałem że to ma powiązanie też z rewersem.A może nie ma ładowanie , coś z rozrusznikiem .?z elektryko ? Teraz nie mam problemu z rozruchem tylko te kontrolki nie działają , coś musiało się spalić ale co ?Czy to coś poważnego ? Musze to naprawić bo jak to bez kontrolek pracować POMOCY
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj