juzy

Members
  • Ilość treści

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

O juzy

  • Ranga
    Nowicjusz
  • Urodziny 19.10.1956

Informacje

  • Płeć
    Mężczyzna
  1. Dzięki za opis i fotki. W moim przypadku jednak tak się chyba nie uda, bo trochę inne wyposażenie posiada i jest tam ciasno. O ile ktoś z czytających posiada 310 z przednim WOM-em i klimatyzacją, oraz sprężarką i byłby tak miły, aby opisać umiejscowienie tejże sprężarki to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
  2. ,,jeziorej'' - też jestem posiadaczem 310 bez sprężarki i i chętnie bym zobaczył jak to rozwiązałeś. A może tutaj zamieść fotki jeśli się da, to skorzystają także i inni ewentualni zainteresowani.
  3. U mnie także naprawione i wszystko działa aż miło.Dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich.
  4. Masz swojego dłużej i pewnie wiecej obserwacji. Czy nie zauważyłeś różnicy w nagrzewaniu się silnika i osiąganiu temeratury? Przy okazji zapytam jaki olej zalałeś do skrzyni?
  5. Dla pewności sprawdziłem. Przy zimnym brak dzialania, nawet przy długim wciskaniu. Po rozgrzaniu migają jednostajnie kilka minut tak jak wcześniej pisałem, a gdy zgasną wszystko dziala. Ponowne uruchomienia i miganie jednostajne 14, 9 i 42 mignięć zaleznie od przerw w uruchomieniach. Po uruchomieniu po kilkunastu minutach przerwy już brak reakcji. Zadnej sekwencji kodu błędów. Byłem zaskoczony ponownym miganiem po uruchomieniu, ale widocznie mało był rozgrzany.Kiedyś lepiej rozgrzany tylko raz mignął przy ponownym uruchamianiu.Aby uprzedzić,że brak samodiagnozy napiszę, że w innych testach pokazywał kody błędów. Czytałem gdzieś,że układ sprawdza się po osiągnięciu przez silnik temperatury 70 stopni- czy ktoś może to potwierdzić ewentualnie, czy to bujda? Pozdrawiam wszystkich i dziękuję biorącym udział w dyskusji w tym temacie oraz za udzielone rady i informacje. P.s. Wszystko niby gra tylko dluuugie grzanie teraz, a co będzie zimą.
  6. Czujnik o którym pisałem wyżej znajduje się z lewego boku skrzyni, tak jak są elektrozawory to trzeba dalej do tyłu patrzeć.On jest wkręcony w obudowę skrzyni i do niego są podłączone dwa kable. Podkreślam, że wkręcony bo blisko niego jest inny element,trochę wiekszy, taki jakby przykręcony płasownikiem także z kablami(jak sie domyślam jest to chyba elektromagnes od zakresu ,,S").Co myślisz zrobić z czujnikiem? Zdjęcie kabelków nic nie da, zwarcia też nie radzę bo możesz narobić więcej szkód, a części są drogie, a tutaj wchodzi się dodatkowo w elektronikę.Żarówką też nie radzę sprawdzać. Wymiana czujnika też chyba nic nie da. Podejrzewam, że ten typ tak ma, a rozgrzać zimny to nawet nasz rodzimy produkt mniej zaawansowany technologicznie nakazują.Tylko kwestia ile go rozgrzewać.Długo musisz swego rozgrzewać? Od dawna posiadasz ten ciągnik i czy zawsze tak reagował na zimno? P.s. Kupiony w kraju nowy czy używany z zachodu, a jeśli tak to z jakiego kraju?
  7. W moim przypadku mruga przed uaktywnieniem systemu.Po tym jak ,,pomruga" i zgaśnie,to wtedy wszystko działa. Czy to aby na pewno świadczy o błędzie, czy jest sygnałem aktywacji i sprawdzania? Zależy na pewno od czujnika temperatury skrzyni biegów (myślę że to czujnik temperatury).O ile to zależy tylko od tego czujnika to można by go oszukać. kosti68 nie wiesz od czego ewentualnie jeszcze zależy? kosti68 - o ile pytanie dotyczące właczników dotyczyło 310 to są na panelu na prawym błotniku( lewy przycisk-przedni wałek, prawy-tył), oraz na zewnątrz na lewym błotniku w lampie do tylnego wałka.
  8. Możliwe. A wiesz gdzie tkwi ewentualny problem? Cisza, więc zapytam inaczej. Czy zasilanie zależy tylko od czujnika temperatury, czy jeszcze od innych układów? Od jakiej temperatury powinno działać? Może ktoś posiada do tego typu schemat elektryczny?
  9. Problem jest gdzieś wcześniej, przyciski są ,,nieaktywne" że tak to określę.To musi być zależne od innych czynników.
  10. Witam. Może ktoś z uczestników forum posiada Fenda 310 LSA z elektrohydraulicznie włączanym WOm-em i ,,przerabiał" problemy z jego niemożnościa załączenia?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj