Mlody98

Members
  • Ilość treści

    13
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

O Mlody98

  • Ranga
    Nowicjusz

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Witam. Czy ktoś może mi podać numer swoje pompy wtryskowej w massey ferguson 6470 bez common rail? Lub jaka powinna być zamontowana? Mam z tym problem od długiego czasu i nie moge go rozwiązać, chciałem kupić inna pompę poprostu
  2. Cześć. Niestety nie... Ciągnik odpala bez problemu, nie dymi ale odcina moc i wali błędem
  3. Siema. Co to za blad er 1347, nawet na samym zapłonie go sygnalizuje 8 świeca cztery kontrolki od świec żarowych, smarowania, chyba temp oleju i przepływ oleju. Ciągnik nie odpala i nie podaje paliwa na wtryski
  4. Cześć. W między czasie zawór o którym pisałem zmieniłem na nowy z aliexpres, okazał się kiepskiej jakości i pękła w nim ośka, ciągnik przestał odpalać. Rozebrałem to ponownie i gdy zauważyłem to pęknięcie, postanowiłem założyć stary zawor na którym ciągnik chodził ale ten zawór się luzowal i wtedy przestał odpalać, po ponownym dociągnięciu zaczynał odpalać. Niestety po zalozeniu starego zaworu ciągnik ani razu nie podał paliwa na wtryski, nie mówię tu o słabym ciśnieniu co by mogło wskazywać na zajechana pompę ale o zupełnym braku paliwa. Czy ktoś wie w czym problem? Nie rozumiem co tu się dzieje, bo powrotem przy krecenie paliwo leci pełna para...
  5. Cześć. Problem z podnośnikiem ehr - dotychczas wszystko było sprawne, zdjąłem błotniki tylne, złożyłem spowrotem i od tego czasu podnośnik na przycisk wewnątrz reaguje następująco: pozycja w dół, dioda świeci że podnosi w górę i ewidentnie takie nadaje zadanie bo ciągnik aż obniża trochę obroty i słychać że Clay czas próbuje podnosić mimo że pozycja jest max, na pozycji zerowej dokładnie to samo, natomiast na pozycji podnoszenia swieci się dioda że opuszcza w dół, pompa nie pompuje, ciągnik wraca do swoich obrotów bez obciążenia ale nic więcej się nie dzieje. Nie wyświetla żadnego kodu błędu, odpiąłem przyciski w błotnikach bo myślałem że któryś zwiera ale nadal to samo, nawet na odpietych. W czym problem?
  6. Siema. Wyskakuje mi błąd Er1077 i mrugaja cztery kontrolki. Na jalowych obrotach błąd znika, pojawia się po dodaniu gazu. Ciągnik pracuje poprawnie, ma moc nie dymi. W czym problem?
  7. Witam ponownie. Okazało się że ten zaworek musi być dokręcony bardzo mocno, tak zrobiłem, ciągnik zaczął odpalać ale po chwili spadł mi wężyk od zasilania na pompę, układ się zapowietrzył, odpowietrzylem go, ciągnik odpalił ale od razu wywalił błędem e157 i nie ma mocy, chodzi, bo rozsialem 2t nawozu ale mocy ewidentnie nie ma, jadąc po ulicy nie może się rozpędzić, pod górkę zwalnia.... Co tym razem?
  8. Cześć. Mam problem z 6480, odpaliłem go normalnie po postoju zimowym, drugi raz nie odpalił, moja diagnoza padła na cewke na pompie zasilającej, diagnoza okazała się trafna bo ciągnik po podaniu plaka zaczął normalnie chodzić, problem jednak pojawił się taki ze odpala tylko na plak... I tu chciał bym się doradzić... Jak wymieniałem cewke, pod nią był taki zaworek który ta cewka otwiera i była tam nakrętka na której opiera się sprezynka ( ten co to rozbierał wie o czym mówię), niestety nie zwróciłem uwagi przed rozbiórka jak mocno ta nakrętka była przykręcona, przykręciłem więc ja na max, czy to może być powodem że ciągnik przestał odpalać sam? Czy to była jakaś regulacja? Jeśli tak to poproszę o instrukcje jak to wyregulować żeby było ok, cewke ściągnąć to nie problem.
  9. Witam. Rozebrałem wszystko, wyczyściłem do zera i okazało się że coś jeszcze się dzieje... Tym razem po odkreceniu filtra od hydrauliki wyciągnąłem dość duży kawałek blaszki, jak by od łożyska która przeszła przez tryby. Chyba czeka mnie więc rozpolowienie ciągnika...
  10. Witam po przerwie. Rozebrałem zwolnice, wymieniłem tarcze, faktycznie z jednej strony było kiepsko, u to pewnie przyczyniło się do produkcji opiłków, natomiast po wymianie tarcz, zalałem ciągnik starym olejem ale odczekałem aż osiadł ten cały bałagan, całe przelewanie zrobiłem przez magnes, wiec gdyby coś w jakiś sposób jednak zostało w oleju widział bym to magnesie, olej był czysty, wlałem więc go, pojeździłem trochę, filtr się zabrudził więc go wyciągnąłem, przeczyściłem ropą i tak powtórzyłem proces kilkukrotnie ( 5 może 7 razy). Rozgrzany i wymieszany olej spuściłem, zalałem ciągnik świeżym olejem, świeży filtr i po jakimś czasie i tak filtr się zapycha, zapala się kontrolka i wszystkie funkcje znikają... Czy możliwe że układ jest aż tak zasyfionu? Teoretycznie do orbitrolu itd nic się nie powinno dostać bo zasilane jest to wszystko przez filtr a on zatrzymuje wszystko... Ponownie rozbierać plecak i płukać ciągnik karcherem na gorąco?
  11. Hamulcy zasadniczych nie sprawdzałem, nie pomyślałem o nich. Niestety teraz jakieś 2tyg nie bede mógł się tym zająć, ale jak tylko znajdę czas od razu się do tego zabieram. Dzięki za podpowiedź.
  12. Cześć. Posiadam ciągnik massey ferguson 3610, właścicielem jest już ponad 10lat więc znam ciągnik od podszewki. Problem pojawił się w zeszłym roku na wiosnę. Mianowicie: pojechałem w pole z talerzówka, nagle kierownicą zaczęła mi sama skręcać (wcześniej przez wszystkie lata było wszystko zupełnie ok, pierwsza taka sytuacja zupełnie z zaskoczenia) , jak nadałem jej skręcanie w prawo to ciągnęła sama do samego końca i nie przestawała mimo że osiągnęła końcowa pozycje, w drugą stronę tak samo. Wróciłem do domu, zamówiłem nowy oryginalny filtr oleju hydraulicznego, po wymianie filtra sytuacja się pogorszyła, na początku ciągnik było strasznie ciężko odpowietrzyć, jak już się udało to wszystko działało przez chwilę, z plugiem w jedną stronę na polu 200m i zapala się kontrolka od przepływu oleju, wszystko przestaje działać. Zjazd na garaż, kpl wymiana całego oleju hydraulicznego na nowy, po raz kolejny nowy filtr, wyjeżdżam na pole i powtórka z rozrywki. 200m z plugiem, kontrolka się zapala po chwili wszystko przestaje działać. W oleju mnóstwo opiłków średnicy drobnego żwirku, z mojej głupoty nie sprawdzając jaki to metal zamówiłem nowa pompę hydrauliczna, wymiana pompy i znowu nowy olej, nowy filtr, wyjazd w pole 200m kontrolka się zapala wszystko przestaje działać, ciągnik odstawiam do garażu i grzebie, rozbieram hamulec ręczny, wymiana okładzin które faktycznie były zużyte i metal tarł o metal więc pomyślałem że w końcu strzał w dziesiątkę i po wymianie będzie ok, rozebrałem więc plecak, wyciągnąłem pompę hydrauliczna, wypłukałem co tylko było można, w środku świeciło się wszystko jak złoto, dla pewności zajrzałem przez wziernik do skrzyni biegów czy aby nie dzieje się tam nic złego i jest tam wszystko w 100% ok. Więc kolejny raz zakup nowego oleju i filtra (wlałem tylko 60l, profilaktycznie żeby nie zmarnować 100l) odpalam, jeżdżę trochę wokół gospodarstwa po chwili powtórka z rozrywki. Kontrola się zapala, wszystko przestaje działać, odkręcam filtr a tam pełni opiłków metalu - stali. Stwierdziłem że może pozostawało gdzieś w kanałach tego bałaganu pełno, kilka razy przepłukałem filtr w ropie, założyłem, wyjąłem przpelukalem, w końcu po raz kolejny wlałem nowy olej, nowy filtr i nadal to samo!!! Pytanie brzmi. Co może produkować takie ilości metalicznych opiłków? Dodam że ciągnik w trakcie tych prób nie wydaje żadnych dziwnych dźwięków, żadnych objawów, skrzynia chodzi jak należy, systemy działają poprawnie... Proszę pomóżcie bo już powoli rozkładam ręce. Ciągnik przez te lata które mam miał tylko robione sprzęgło i serwisowe wymiany i był zupełnie bezawaryjny...
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj