Komu sprzedawałeś?
Myślicie że ile to potrwa?
W agrobiznesie mówią że mają do innych krajów wysyłać, ale co z tego to prawda to kto wie a ile teraz do Polski przychodziło to sam bym chciał wiedzieć.
damianos95 napisał: 7 minut temu, PabloTrzoda napisał: Nie oddawałem do nich i nie znam o nich opinni sprzedaję do A.Podgajny. Na ile sztuk i jakie województwo? Ja na jutro jestem umówiony na ok 30szt 6.0 +VAT Łódzkie? Do kogo oddajesz ? Czy handlujecie z P. Bolonkiem z lodzkiego okolice Dlutowa albo z D.Michas te same okolice ? Jak cos piszcie opinie na priv
Wet mi nic takiego nie mówił jedynie patrzał czy u tych mniejszych osłabionych do 30 kg nie pulsowały płuca i wtedy kazał podawać zastrzyki na płuca aczkolwiek jak sobie teraz o tym pomyśle to przecież one nie kaszlały a te większe od 50 kilo i więcej mają kaszel to podaję im to na płuca. Więc już sam nie wiem co o tym myśleć. A co polecacie do odrobaczania w formie zastrzyków i do paszy? Ostatnio nic nowego nie było wpuszczane. Te większe które mają kaszel są w przeciale od ok 45 kg do ok 100 i mają kaszel normalnie chodzą i jedzą a te mniejsze straciły na wadze i leżą są osłabione. Nie wiem czy te mniejsze z którymi jest większy problem mają mycoplazmowe zapalenie płuc ciężko mi to samemu powiedzieć ponieważ po prostu nie wiem.
Pasza jest z dodatkiem oleju sojowego jeśli o to chodzi i na sucho, nie odrobaczane i nwm jak może być to powód kaszlu i do zrobienia chyba tylko zastrzykiem na linkę, a przeciąg czasami jest bo jakoś trzeba wierzyć i czas zimowy jest dlatego ciężki
Co robić w chlewni na płytkiej ściółce pojawił się kaszel u kilku sztuk a następnie przeniósł się na inne sztuki teraz w chlewni gdzie jest około 400sztuk tucznika kilkadziesiąt kaszle i boję się o straty miał ktoś z was podobną sytuację lub może podpowiedzieć co robić weterynarz był dwa dni temu i podawał lek na kaszel ale średnio pomaga?
Wytłumaczy mi ktoś jak przy sprzedaży żywca zarabiać więcej czyli jak np sprzedaję tucznik pośredników przy cenie +/- za kilo sprzedawać je tak żeby otrzymywać pieniądze za inne klasy mięsa wiem że dużo ludzi tak robi i w zależności od mięsności i innych czynników zarabiają na tym oczywiście lepiej ale nie jestem wogóle w temacie może mi to ktoś wytłumaczyć i powiedzieć jak to u was wygląda?