Balot średniej jakości ze starszych traw coś z tego by było?
Wyniki analizy chemicznej paszy: w kg s.m. w kg brutto
Wilgotność % x 62,15
Sucha masa % x 37,85
Substancja organiczna w g 949,00 359,20
Białko ogólne w g 181,40 68,66
Tłuszcz surowy w g 42,50 16,09
Włókno surowe w g 277,20 104,92
Kwasowość (pH) 4,75 4,75
Wapń w g 6,09 2,31
Fosfor w g 3,29 1,25
Magnez w g 1,73 0,65
Wartość pokarmowa :
Energia metaboliczna EM MJ 11,39 4,31
Energia netto laktacji NEL MJ 6,88 2,60
Białko og. dostępne w jelicie cienkim nBO 152,25 57,63
Bilans azotu w żwaczu BNŻ 4,66 1,77
Białko ogólne strawne (g) 132,42 50,12