pitraszek1

Members
  • Ilość treści

    24
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

1 Neutral

O pitraszek1

  • Ranga
    Nowicjusz

Ostatnio na profilu byli

590 wyświetleń profilu
  1. Wielkie dzięki za odpowiedź już myślałem że będzie to większy koszt naprawy ale nie ma tragedji
  2. kolejny problem jest taki że są spadki ciśnienia przy włączaniu przedniego napędu . womu i przyspieszacza jak się włącza któryś z tych rzeczy to na sekundę zapala się kontrolka od niskiego ciśnienia w skrzyni i czy może być to wina elektrozaworów może trzeba je wyczyścić lub wymienić uszczelki (przypuszczam że jakieś tam są) dodam że alterntator nie ładuje poprawnie czy słaby prąd który dochodzi do elektrozaworów może powodować to że jest niskie ciśnienie w skrzyni
  3. olej był dolewany 2 miesiące temu a filtr był wymieniany rok temu
  4. witam mam problem z mf 3080 zepsuł się uszczelniacz na siłowniku od podnośnika , siłownik został wyjęty waż który idzie do tego siłownika został zaślepiony parę razy nim jeździłem i wszytko działało ale gdy podłączyłem siłownik nie działają hamulce (w ogóle nie dochodzi olej do pompki hamulcowej) siłowniki cały czas się zapowietrzają i wspomaganie działa dobrze gdy się nim powoli kręci ale gdy chce szybciej skręcić to nie mogę bo ciężko idzie , nie wiem co to może być bo przed tym jak podłączyłem ten wąż od siłownika wszystko działało i teraz nie wiem czy poszła pompa czy wszystko się zapowietrzyło jeżeli tak to jak to odpowietrzyć , i jeszcze zauważyłem że gdy podnoszę podnośnik i jednocześnie skręcam to wspomaganie zaczyna działać gorzej ale gdy siłownik stanie wszytko jest dobrze miał ktoś podobny przypadek
  5. Ja u siebie jeszcze muszę spróbować jechać na pole zrobić bala przyjechać do domu i naładować akumulator i wtedy zobaczę czy coś to da tobie też radzę tak zrobić jeżeli w tedy owinie dobrze to znaczy że coś z zasilaniem jeżeli nie trzeba szukać dalej ,napisz mi jeszcze czy masz prasę z rotorem czy bez
  6. kupiłem prasę john deere 590 wszystko w miarę działa tylko mam problem bo gdy uformuje się belka i zaczyna się owijanie to na monitorze mignie kontrolka akumulatora i teraz nie wiem niby podaje siatke tylko żle liczy owinięcia mam ustawione na 5 owinięć a owija max 2 razy czy to może być wina tego że mrugnie ta ikonka akumulatora bo nie wiem gdzie szukać winy ,bo może jest tam jakiś czujnik od owinięć przy prasie i jest popsuty. Sterownik jest podpięty pod rozrusznik i masa jak najkrócej więc zasilanie powinno być dobre nie wiem w czym wina. Drugim problemem jest to że czasami rozdziera siatkę na jednej połowie bala czy jest możliwe że to przez to że bal jest źle uformowany bardzo proszę o pomoc
  7. no ale czemu jak tym pokrętłem od zmiany pozycji z pozycyjnej na siłową zmienię na 3 to jest inny zakres na tym dużym pokrętle na 4 inny zakres a na 5 jeszcze inny czemu tak jest ktoś umie to wytłumaczyć jak to powinno działać
  8. A macie jakieś zdjęcia jak to u was jest podłączone lub jakiś schemat byłbym wdzięczny
  9. A gdzie powinien być podpięty ten sworzeń bo nie widzę u siebie jakiejś wolnej kostki gdzie mógłbym podpiąć
  10. witam mam pytanie dotyczące massey ferguson 3080 czy ktoś może mi wytłumaczyć jak dokładnie działa regulacja pozycyjna i siłowa na ehr bo z tego co wiem działa inaczej niż w c-360 lub zetorach typu 7011 i czy musi być do tego sworzeń siły uciągu bo u mnie niema
  11. tu nie chodzi o odwrócenie głowy tylko żeby mieć podgląd gdy sieje to muszę jechać prosto a dzieki kamerze będę widział czy się zapycha czy nie
  12. witam mam pytanie czy ktoś z was ma kamerę podglądową w ciągniku, bo chce sobie założyć mam ekran 9 cali hd, i jaką kamerę mam podpiąć chce aby był bardzo ładny obraz bo potrzebuje do podglądu przy orce lub przy agregacie czy się nie zapycha, jeżeli ktoś z was ma taką kamerę to niech poda mi jej model oraz cenę z chęcią zobaczył bym też zdjęcie z waszego ekranu jak to wygląda dzięki
  13. witam chciałem zainstalować kamerę w ciagniku kupiłem monitor z wbudowanym dekoderem i pomyślałem że fajnie było by podpiąć też antene zakupiłem "ANTENA DVB-T DOOKÓLNA" problem jest w tym że jak podłącze w domu jeszcze jakoś działa moc sygnału 60 a jakość 90 jak dobrze ustawie antenę ale wystarczy że lekko porusze kablem lub anteną to gubi sygnał myślałem że w na dworze będzie lepiej ale okazało się że tam wogóle nie łapie sygnału czasami złapie ale wystarczy ze lekko poruszę nią to gubi zasięg. Z tego co czytałem antena dookólna, odbiera sygnał z każdego kierunku (360 stopni), więc nie trzeba jej ustawiać to dlaczego nie łapie sygnału wymieniłem zasilacz ,3 razy kabel antenowy i jest to samo ktoś wie jaka jest tego przyczyna wszyscy chwalą sobie tą antenę i złej opinij o niej niema ktoś wie czy da się coś z tym zrobić
  14. Pewnie tak , miałem sprawdzić te nagrzewnice czy cieknom ale i tak zastanawiam się jak to podłączyć jeden kabel od silnika jest zaślepiony czyli to na 100% powrót a od pompy wody jest wkręcona śruba nie wiem czy czasem tam nie powinien być wkręcony metalowy przewód idący do nagrzewnicy potem zrobię zdjęcie to wstawie
  15. No dobra znalazłem i wyglądają na podłączone tylko na dole przy kabinie przy rozruszniku wychodzą dwa przewody podeśle ktoś fotki jak to powinno być podłączone
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj