rolniku360 266 Opublikowano 17 Września Co robisz z cukini? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/843790-cukinia-i-dynia/#findComment-3177915
dawid12 80 Opublikowano 18 Września Zapewne zjada :D. U nas są placki, ciasto, leczo, sos do makaronu, cukinia smażona na patelni w panierce, cukinia pieczona na grillu. Ogólnie możliwości jest dużo Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/843790-cukinia-i-dynia/#findComment-3177956
Chłoporobotnik 8486 Opublikowano 18 Września Domownicy się cukinią zajadają, ja tam wolę ziemniaki a cukinię to kurom zetrzeć. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/843790-cukinia-i-dynia/#findComment-3177964
prorok 2561 Opublikowano 24 Września @rolniku360 @dawid12 Zawsze za dużo wysieje potem Żona mnie opiernicza ale staramy się jak najwięcej przerobić a jak nie to rozdajemy Z cukini robimy placki(podobne do ziemniaczanych) , leczo, keczup ,sos do makaronu , pasztet ( może to śmiesznie brzmi ale smakuje jak prawdziwy pasztet ) ale też jako dodatek do grilla...smażona w panierce albo dodatek do kaszanki ( kaszanka + cebula krojona + cukinia krojona) przyprawy do smaku i do sreberka... Jeszcze nie próbowałem ale podobno bardzo smaczna jest cukinia faszerowana mięsem mielonym.. Z takich bardziej słodkich rzeczy podobno bardzo dobra jest dżem z cukini u nas tego jeszcze nie robiliśmy ale na pewno spróbujemy bo jeszcze sporo cukini zostało @Chłoporobotnik Ziemniaki też lubię ale nie samymi ziemniakami człowiek żyje Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/843790-cukinia-i-dynia/#findComment-3178507
dawid12 80 Opublikowano 25 Września Cukinia faszerowana mięsem jest spoko. Mama kiedyś robiła ciasto z cukinii to też było dobre. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/843790-cukinia-i-dynia/#findComment-3178527
prorok 2561 Opublikowano 28 Września @dawid12 Muszę kiedyś Żonę namówić żeby zrobiła albo sam zrobię bo tak gadamy że musimy spróbować od początku sezonu cukiniowego i jakoś do dzisiaj nie spróbowaliśmy Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/843790-cukinia-i-dynia/#findComment-3178744
Chłoporobotnik 8486 Opublikowano 28 Września W dniu 24.09.2025 o 21:39, prorok napisał(a): Ziemniaki też lubię ale nie samymi ziemniakami człowiek żyje Ja ziemniaki mam 6-7 razy w tygodniu, niejednokrotnie na kolację się dojada resztki. Uwielbiam ziemniaki, najmniej lubię placki ziemniaczane, każda inna forma to od razu mi się oczy świecą. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/843790-cukinia-i-dynia/#findComment-3178747
12Pafnucy 13170 Opublikowano 28 Września 24 minuty temu, prorok napisał(a): @dawid12 Muszę kiedyś Żonę namówić żeby zrobiła albo sam zrobię bo tak gadamy że musimy spróbować od początku sezonu cukiniowego i jakoś do dzisiaj nie spróbowaliśmy To co robisz z taką ilością? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/843790-cukinia-i-dynia/#findComment-3178749
prorok 2561 Opublikowano 28 Września Ja też lubię ziemniaki pod różnymi postaciami. Czy to całe gotowane, gniecione, smażone na patelni albo frytki ,kluski,pyzy pierogi czy zapiekanki warzywne z ziemniakami.W sumie to prawie w każdym daniu gdzieś się te ziemniaki przewijają.. i do mięsa to można powiedzieć obowiązkowo muszą być ziemniaki bo jakoś kasze czy inne wynalazki to mi średnio podchodzą.. @12Pafnucy W sezonie zbieramy tyle ile jesteśmy w stanie przerobić a reszta dalej rośnie i czeka na swoją kolej. Teraz jak już sezon ma się ku końcowi to zrywam wszystko i pakuje do piwniczki i w miarę możliwości i czasu staramy się to przerobić.W tym roku jak będzie miejsce w lodówce to część pokroimy w kostkę i zamrozimy...dynia tak się bez problemu przechowuje to może i cukinia da radę jak za oknem śnieg to leczo albo jakieś placki z cukini by człowiek zjadł żeby sobie ciepłe dni przypomnieć Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/843790-cukinia-i-dynia/#findComment-3178760
Chłoporobotnik 8486 Opublikowano 28 Września 49 minut temu, prorok napisał(a): i do mięsa to można powiedzieć obowiązkowo muszą być ziemniaki bo jakoś kasze czy inne wynalazki to mi średnio podchodzą.. Nie uznaję kasz i ryżu, makaron to w zasadzie tylko w zupie. Choć ziemniaki z rosołem albo w zupie też lubię. 49 minut temu, prorok napisał(a): W sezonie zbieramy tyle ile jesteśmy w stanie przerobić a reszta dalej rośnie i czeka na swoją kolej. Teraz jak już sezon ma się ku końcowi to zrywam wszystko i pakuje do piwniczki i w miarę możliwości i czasu staramy się to przerobić.W tym roku jak będzie miejsce w lodówce to część pokroimy w kostkę i zamrozimy...dynia tak się bez problemu przechowuje to może i cukinia da radę jak za oknem śnieg to leczo albo jakieś placki z cukini by człowiek zjadł żeby sobie ciepłe dni przypomnieć Kury lubią tartą. Jak jakaś urośnie i reszta domowników tego nie przeje to się zetrze, dosypie śruty i zjedzą. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/843790-cukinia-i-dynia/#findComment-3178770
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się