Skocz do zawartości

Swojskie wino



Od lewej mieszanka z wiśni czereśni porzeczek i truskawek dalej czereśnia wiśnia i ostatnie wiadro sama wiśnia ... Stoją miesiąc z owocami ...potem wywalę owoce ...coś ewentualnie dosłodzę i przelewam do szklanych butli...i niech stoi aż się skończy fermentacja..

  • Like 1

Rekomendowane komentarze

W dniu 21.08.2025 o 22:41, prorok napisał(a):

@rolniku360

Ładuje całe owoce bez drylowania . Tyle że stoi miesiąc i owoce wywalam. :)  ;) 

Czy aby nie za długo z tymi pestkami ? Pomijając aspekt zdrowotny , podejrzewam że i samo wino pestkami " zalatuje". Osobiście wino robię z drelowanych wiśni , po kilku dniach gdy drożdże " zeżrą" cały cukier z owoców -  odcedzam moszcz i dodaję cukier.  

Edytowane przez andrzej78

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v