Skocz do zawartości

Pszenica



Siana poczatkiem pazdziernika. Po lewej IS Spirella, po prawej Belissa.

Rekomendowane komentarze

8 godzin temu, ZELKOW napisał:

goni spirella jak jęczmień, jestem bardzo ciekawy jej plonowania u siebie posiany mam 1ha na próbę

 

7 godzin temu, konrad1990 napisał:

U mnie tez jest eksperyment na 0,5ha. Kwalifikat byl piekny, obsada wysiana max wyszla przy 270kg/ha.

Dajcie znać jak ta Spirella plonowała, bo chcę ją posiać na jesień. Gdzie nabywaliście kwalifikat?

Region to pogranicze Malopolski i Podkarpacia. Na tych terenach to praktycznie norma. Co do pszenicy właśnie dlatego ja posiałem zeby sie przekonac jak u mnie wypadnie. Zeszly rok byl jednym z gorszych u nas. Zboza wyglądały pieknie a sypaly marnie. Wiadomo, ze kazdy producent opisuje swoj produkt w samych superlatywach a ocenic trzeba na wlasnym podworku😆. Mnie skusil termin zbioru, bo w bardziej suchych latach, ktore zdarzaja sie czesto im szybciej zejdzie z pola tym ma wieksze szanse na lepszy plon.

Jak 8t sypnie to pewnie, a jak 5t to nawet nie będzie sensu tego rozmnażać 😂, narazie mi się podoba idzie w górę jak szalona, jak będzie mokro w przyszłym tygodniu i zapowiedzi opadów to pójdzie regulacja i trzeba będzie myśleć powoli o T2


krilan06 napisał:

8 godzin temu, ZELKOW napisał:

goni spirella jak jęczmień, jestem bardzo ciekawy jej plonowania u siebie posiany mam 1ha na próbę

 

7 godzin temu, konrad1990 napisał:

U mnie tez jest eksperyment na 0,5ha. Kwalifikat byl piekny, obsada wysiana max wyszla przy 270kg/ha.

Dajcie znać jak ta Spirella plonowała, bo chcę ją posiać na jesień. Gdzie nabywaliście kwalifikat?

ja zamawiałem chyba w big-agro, a może i gdzieś indziej napewno przez internet

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v