Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Mniam...zdolniacha!!!!!! grubo przyprawiam też ( +curry/szafran/kurkuma) Ja muszę poczekać na wycielenie ulubionej krówki teraz. Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Gość Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2691917
Mattti 456 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 @Ywa Robię też z czarnuszką w środku i w sumie z ziołami też w środku Ten na zdjęciu to były pierwsze podejścia Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2692018
melon10641 1371 Opublikowano 2 Maja 2020 Z czosnkiem to mój ulubiony 2 Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2694086
szmergiel 1055 Opublikowano 2 Maja 2020 a czym on sie rozni od zwyklego bialego sera? pytam bo niewiem Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2694098
Mattti 456 Opublikowano 2 Maja 2020 @szmergiel Zależy co masz na myśli mówiąc biały ser, bo jeśli twaróg, to w zasadzie wszystkim To jest ser podpuszczkowy, czyli o takiej zwartej, twardawej strukturze. Jeśli miałbym go do czegoś porównać to chyba do oscypka z tą różnicą że oscypek jest wędzony. Ale ten też może być w zasadzie wędzony Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2694295
melon10641 1371 Opublikowano 3 Maja 2020 Można powiedzieć, że jest bardziej miękki niż ser żółty ale dużo bardziej zwarty niż twaróg. Na pewno ma inny smak niż twaróg ( jest o niebo smaczniejszy) a różne dodatki zmieniają jego posmak. Można dodawać wszelakich ziół i przypraw. Można posypać z zewnątrz jak i dodać do środka. Tyle wiem jako turysta, moja żona z Suwałk pochodzi to Korycin rzut kamieniem. Wcześniej nie znałem takiego sera no u mnie na lubelszczyźnie się nie spotkałem z takim. 1 Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2694315
szmergiel 1055 Opublikowano 3 Maja 2020 toscie smaka mi narobili 1 Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2694348
sumek666 5103 Opublikowano 3 Maja 2020 Jemu chyba blisko do mozzarelli. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2694352
Morion 547 Opublikowano 5 Maja 2020 Ile dajesz podpuszczki na 10 litów mleka? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2695762
Mattti 456 Opublikowano 5 Maja 2020 @Morion Cielęcej to około 30 kropel na 12 litrów mleka prosto od krowy a wegańskiej(akurat taką mieli to musiałem kupić ) to mniej, 20-24 krople, bo jest mocniejsza. Czyli odpowiednio gdzieś 26 i 19 kropel na 10 litrów. Dnia 3.05.2020 o 09:00, sumek666 napisał: Jemu chyba blisko do mozzarelli. Hmm, mozarelle jadłem wieki temu więc za bardzo nie pamiętam ale wydaje mi się że jednak nie Ale fakt, oba są podpuszczkowe. 1 Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2695990
Morion 547 Opublikowano 5 Maja 2020 Miałem na myśli proszkową i nie wiedziałem nawet że takowa jest w płynie, A sam ser długo przechowujesz czy od razu konsumpcja? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2696292
Mattti 456 Opublikowano 7 Maja 2020 @Morion Nie wiedziałem że jest proszkowa nawet ale dodaję też liofilizowane (czyli tak jakby w proszku) pożyteczne bakterie żeby mieć pewność że ser nie "skiśnie" itp. Zazwyczaj jest zjadany w ciągu kilku dni ale czasem też daję rodzinie to tak do tygodnia jest zjadany ale myślę że mógłby nawet dłużej poleżeć. Planowałem produkować i sprzedawać w ramach rolniczego handlu detalicznego ale bariera urzędnicza jest ogromna. Ale prawdopodobnie jak przejmę gospodarstwo to i tak się za to wezmę. 1 Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2697056
krystian1982 157 Opublikowano 8 Maja 2020 Kurde zainwestować w 2 jerseyki i się bawić ponoć od nich mleko najlepsze chyba że jeszcze simental Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2697336
Mattti 456 Opublikowano 8 Maja 2020 @krystian1982 Właśnie planuję kupić dwie Jerseyki Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/777578-ser-typu-korycinskiego/#findComment-2697700
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się