Skocz do zawartości

Rekomendowane komentarze

Można powiedzieć, że jest bardziej miękki niż ser żółty ale dużo bardziej zwarty niż twaróg. Na pewno ma inny smak niż twaróg ( jest o niebo smaczniejszy) a różne dodatki zmieniają jego posmak. Można dodawać wszelakich ziół i przypraw. Można posypać z zewnątrz jak i dodać do środka. Tyle wiem jako turysta, moja żona z Suwałk pochodzi to Korycin rzut kamieniem. Wcześniej nie znałem takiego sera no u mnie na lubelszczyźnie się nie spotkałem z takim. 

  • Thanks 1

@Morion Cielęcej to około 30 kropel na 12 litrów mleka prosto od krowy a wegańskiej(akurat taką mieli to musiałem kupić xD ) to mniej, 20-24 krople, bo jest mocniejsza. Czyli odpowiednio gdzieś 26 i 19 kropel na 10 litrów.

Dnia 3.05.2020 o 09:00, sumek666 napisał:

Jemu chyba blisko do mozzarelli. 

Hmm, mozarelle jadłem wieki temu więc za bardzo nie pamiętam ale wydaje mi się że jednak nie :D Ale fakt, oba są podpuszczkowe.

  • Thanks 1

@Morion Nie wiedziałem że jest proszkowa nawet ale dodaję też liofilizowane (czyli tak jakby w proszku) pożyteczne bakterie żeby mieć pewność że ser nie "skiśnie" itp. Zazwyczaj jest zjadany w ciągu kilku dni ale czasem też daję rodzinie to tak do tygodnia jest zjadany ale myślę że mógłby nawet dłużej poleżeć. Planowałem produkować i sprzedawać w ramach rolniczego handlu detalicznego ale bariera urzędnicza jest ogromna. Ale prawdopodobnie jak przejmę gospodarstwo to i tak się za to wezmę.

  • Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v