Skocz do zawartości



Rekomendowane komentarze

Tak. Mieliśmy zamknięty obieg. Ok5-7 macior. Parowanie pyrek, wysłodki buraczane, niesprzedany chleb i inne pieczywo ale to w bardzo małych ilościach. Kiedyś dawniej w latach 90 tych siana była jeszcze lucerna na latnie skarmianie. Później ok 2005 roku tuczniki przeszły na suchą paszę i chwilę później maciory też jak zobaczyliśmy o ile mniej roboty. Z tym, że do 2018 roku maciory dostawały suche plus pyra. Teraz budynek stoi pusty. Ja na pewno nie wrócę do widełkowania gnoju. 

Chodzi mi po głowie wywalić wszystko co jest i zrobić jak kolega na zdjęciu. Niestety nie wiem w jakim stanie są fundamenty budynku, który ma ok 150 lat albo lepiej. Fakt, że ściany pancerne i fundamenty na kamieniu, ale wiek robi swoje. 

Wybrać środek i zrobić wannę oraz ruszta. Do tego silos i paszociag. Myślę, że ok ćwierć miliona by mnie to wyszło. Do budynku wejdzie ok 150 szt takich 110 kg zgodnie z przepisami. 


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v