Skocz do zawartości

Rekomendowane komentarze

No właśnie gdzieś Bukata wcięło i już trochę tęskniłem zwłaszcza za jego awatarem :D a Ty Jaguśka też coś mało aktywna albo nie trafiam na tematy...zresztą Wasze wpisy chyba też nie trafiły na ten temat co miały trafić...

2 minuty temu, PawelKtm525 napisał:

ale śmieszne te bydło;D nie uparuje ono się latem? i jaka mniej więcej jest cena sprzedaży na mięso czy jak to tam sprzedajesz?

Wiosną tracą część zimowej sierści ale oczywiście upałów nie znoszą jaki i inne rasy i najlepiej jak mają gdzieś cień na pastwisku. @Grandzik chyba już sprzedał te sztuki.

Ceny są różne i wszystko zależy od tego ile uda się wynegocjować z odbiorcą. Skupy i handlarze płacą za nie marnie lub wcale nie są zainteresowani bo to chamy nie znające się na wołowinie. Ich interesuje tylko szybki zysk. Dobrze zapłaci tylko właściciel restauracji.

U mnie na razie biało i jest z 20 cm. śniegu. Dziś na plusie ale delikatnie. Śnieg mokry ale jeszcze błota nie ma. Najgorsze jak to wszystko zamarza później bo robi się lodowisko tam gdzie stado udeptuje śnieg. Przy moim systemie karmienia jak jest śnieg to zero strat paszy bo zjadają wszystko do czysta a jak jest mokro to sporo się marnuje. Higlandy piękne o każdej porze roku ale właśnie zimą są najpiękniejsze...takie okryte śniegiem i soplami. @Jaguśka rogów nie ma się co bać. Owszem trzeba uważać żeby samemu się na nie nie nadziać przy obsłudze ale jak się czasem zamyślę czy zagapię to właścicielka lub właściciel rogów zrobi wszystko bym się nie nadział. To bardzo inteligentne bydło i swojego opiekuna traktują jak przywódcę stada oraz...mobilny bezobsługowy drapak :D

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v