Skocz do zawartości

Informacje o zdjęciu Pszenica ozima Balitus

Zrobione z Sony D6603

  • 4,6 mm
  • 10/5000
  • f f/2.0
  • ISO 50
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Włościanin
  • proxy8441
  • 81 3653

jak sypła, jakie nawożenie, ochrona, klasa gleby, przedplon, jak z opadami i jaki region kraju?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • adrianooo1234
  • 9 295

Klasa gleby 4a- 4b a i miejscami 5. Sypala około 6t z ha. Region to świętokrzyskie powiat Jędrzejów.  Z opadami bez szału dlatego tylko 130N. 2 razy na grzyba oszczędnie. Przedplon to pszenica ozima. Miałem ją rok wcześniej to przy 170N i większej ilości opadów dała 8,5t z ha. Mogę powiedzieć że znajomy robił teraz badanie na białko i gluten to odpowiednio 14,1 i 36.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Włościanin
  • proxy8441
  • 81 3653

rozumiem, nadal będzie gościć na Twoich polach w tym roku? zasieję niecały hektar na próbę, w okolicach Tychów na IVb i V, zobaczymy

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • adrianooo1234
  • 9 295

Powiem tak że w tym roku nie mam miejsca na nią. Mam mało pola a testuje sobie co roku nowe odmiany. Ale jeżeli miałbym określić czy zasiac ja jeszcze to najpewniej tak bo dla mnie to odmiana w top 3 z hodowli Saatbau

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.