Skocz do zawartości

Byk


Gość
  • 9554 wyświetleń

Troche podrosłem




Rekomendowane komentarze

Gość

Opublikowano (edytowane)

Oki wy liczcie od brutto.na chłopski rozum wybojowosc zależało by od tego czy byk nażarty czy nie

poza tym zakład wylicza i płaci a nie rolnik

klasę i otłuszczenie

po trzecie tam gdzie poszedł jest klasyfikacja O-,O,O+ R-,R,R+,i 20,gr różnicy pomiędzy tymi klasami,to jaki interes dawać 60% jak by mogli 57?

Edytowane przez bobienko
Dnia 24.12.2017 o 17:43, ZELKOW napisał:

to wyszło Ci jakieś 57 % wybojowości, a nie lepiej było sprzedać na żywą ? ile płacili za żywca ?

A czy ktoś chce pracować charytatywnie ? Handlarz musi mieć pieniądze na byku i wiem że jak byka sprzedam poubojowo to może na 1 na 100 strace(maks 400 zł najpewniej na krowie po urazowej )  to lepiej stracić na jednym czy na 100 sprzedając na żywą wziąć pieniądze za 97 ? Odpowiedz sobie na to pytanie ;) 


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v