Pszenica ozima hondia 22.04.2017

yacenty

Niestety jest zimno - srednia dobówka poniżej 5st i wszystko stoi i kiśnie - jedyne co rośnie na polu to grzyby :(
Przy tej temperaturze średniej i nocnych przymrozkach srodki ochrony albo są nie przyswajane albo działają bardzo wolno.
Trzeba trzymać kciuki za prognozy które mówią ze już za chwile mamy wyskoczyć ponad 15 stopni.

Ostatnie zabiegi:

Fungicydy
T1: 05.04 - Capalo - 1.5l

Regulacja:
R1: 05.04 Cycocel 750sl - 1l + Medax Max - 0.4l

Pakiet mikro Intermag 05.04:
Plonvit zboża 2l
Mikrovit Mangan 1l
Mikrovit Miedz 1l
Mikrovit Cynk 1.5l
Tytanit 0.2l
Siarczan Magnezu 5kg

Więcej na blogu:
http://www.agrofoto.pl/forum/blog/23/entry-2071-pszenica-ozima-po%C5%82owa-kwietnia-2017/



Informacje o zdjęciu Pszenica ozima hondia 22.04.2017

Zrobione z Canon Canon EOS 7D Mark II

  • 18 mm
  • 1/125
  • f f/7.1
  • ISO 160
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia.

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Dodaj komentarz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.