Skocz do zawartości

Informacje o zdjęciu Tuczniki

Zrobione z samsung GT-I9060I

  • 3,3 mm
  • 1/8
  • f f/2.6
  • ISO 144
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach



Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • turtojs
  • 78 783

Raczej trafisz w dobrą cenę bo idę cały czas w górę od dwóch tygodni ;-)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Samcio
  • 4 113

to ile one wazyly jak je kupiłeś ze dwa miesiące i do srzedania ?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • saszeta
  • 94 3521

33,4 kg na załadunku w Dani.

 

 

Raczej trafisz w dobrą cenę bo idę cały czas w górę od dwóch tygodni ;-)

zejdą sporo wcześniej jak planowałem przy wstawieniu. Chciałem zdawać w tygodniu świątecznym. A schodzą w 55 dobie( koniec tego tygodnia)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • turtojs
  • 78 783

Bardzo mnie będzie ciekawic ich waga średnia. Myślisz że potem nastąpi spadek ceny? Ja bym może zaryzykowal jeszcze z tydzień choć to igranie z ogniem, teraz od środy raczej jeszcze cena w górę pójdzie a co potem faktycznie nie wiadomo, to może lepiej jak pójdą ciut wcześniej. Ciekawa wogole jaka cena będzie, ale jak w środę miałaby iść jeszcze w górę to zachoczy o 7 netto poubijowo już ;-)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • saszeta
  • 94 3521

schodzą bo mają wagę i się nie mieszczą. Też bym przetrzymał.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • adam882
  • 10 319
saszeta mozesz mi napisac ile EM, bialka, wlokna, lizyny jest w Twojej dawce dla swin. waga 30-70 i 70>. aaa i ile Twoj premix ma suchej masy[%]. z gory dzieki

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • saszeta
  • 94 3521

te co na zdjęciu były na premiksie Pig Mast z Invaso. Grower 13,3 MJ, białko 165, włókno 32,5, lizyna 10,3. Finiszer 13,2 MJ, białko 158, włókno 31,5, lizyna 8,7

teraz mam grower 13,5MJ, białko 168, włókno 33,7, lizyna 10,4. Finiszer 13,5MJ, białko 164, włókno33,3, lizyna 10,1. Pemix bergofor aminomast x314. Suchej masy nie wiem .

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • LEX266
  • 101 337

Panowie nie znam się na tuczu trzody.

Zastanawia mnie kalkulacja kosztów przy imporcie warchlaków i przy tuczu w oparciu o pasze zakupione od mieszalni. Ile może zostać netto z jednej sztuki.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • dabaz
  • 61 584
według kalkulacji na stronie Wielkopolskiej Izby Rolniczej obojętnie czy pasza z własnego zboża czy z zakupu to dokłada się do każdej sztuki 117 zł. Cena za wagę żywą ustalona na 4,40 netto.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość
u mnie na ściółce wychodzi średnio ok 2.75 ... pasza pelnoporcjowa. paśniki zwykłe

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • adam882
  • 10 319
a co sądzisz o takiej dawce: grower(35-75kg): śruta sojowa 15, olej 1, jęczmień 35, pszenżyto 42, owies 2, kreda 1, premix 3. finiszer(75kg>): soja 10, rzepak 3, olej 0.5, jęczmień 30, pszenżyto 36.5, owies 2, premix 2.5, żyto 10, kreda 0.5

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • saszeta
  • 94 3521
Dnia 15.11.2017 o 10:47, LEX266 napisał:

Panowie nie znam się na tuczu trzody.

Zastanawia mnie kalkulacja kosztów przy imporcie warchlaków i przy tuczu w oparciu o pasze zakupione od mieszalni. Ile może zostać netto z jednej sztuki.

teraz to zostaje z 600 litrów pod rusztami:(

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • saszeta
  • 94 3521
Dnia 15.11.2017 o 20:05, Ambitny657 napisał:

saszeta to jaki twój rekord spożycia?

2,32

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • saszeta
  • 94 3521
Dnia 15.11.2017 o 20:08, adam882 napisał:

a co sądzisz o takiej dawce: grower(35-75kg): śruta sojowa 15, olej 1, jęczmień 35, pszenżyto 42, owies 2, kreda 1, premix 3. finiszer(75kg>): soja 10, rzepak 3, olej 0.5, jęczmień 30, pszenżyto 36.5, owies 2, premix 2.5, żyto 10, kreda 0.5

mi liczy żywieniowiec. Dużo zależy od składu premiksu. Ja muszę dodawać tryptofan i treoninę

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • krilan06
  • 80 902

A ile teraz wołają za duńskiego warchlaka? Jaką przeważnie masz średnią mięsność od danej partii?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.