Potrzeba matką wynalazku, potrzebowaliśmy wygiąć 2 płaskowniki o przekroju 60x20, więc powstało TO.
agro973 41 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ile czasu grzałeś żeby udało się wygiąć? Do czego te ramiona będą? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/621572-kuznia-z-grilla/#findComment-1847148
grzesmaly 701 Opublikowano 9 Stycznia 2016 oj tuz bedzie hehe fajna kotlina Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/621572-kuznia-z-grilla/#findComment-1847153
hanssss 48 Opublikowano 10 Stycznia 2016 grill, 2 kilo kielbasy slaskiej a poznij ino zapic krupnikiem po dobrze zrobionej robocie oczywiscie Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/621572-kuznia-z-grilla/#findComment-1847170
grzesiek21491 10 Opublikowano 10 Stycznia 2016 z czego masz dmuchawę zrobioną? Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/621572-kuznia-z-grilla/#findComment-1847230
withanight 1109 Opublikowano 10 Stycznia 2016 I po grillu pewno się roztopił Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/621572-kuznia-z-grilla/#findComment-1847264
Sylwekx25 6233 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Najlepsza jest oryginalna kotlina palenisko wyłożone gliną , i oczywiście palone koksem , mniejszy płomień a większa temperatura palenia , przy paleniu węglu jest odwrotnie Ale tutaj pomysł też niczego sobie Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/621572-kuznia-z-grilla/#findComment-1847344
wlatcakomaruf 19 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ile czasu grzałem? jakieś 15min na sztukę. Zgadza się, próbuję zrobić TUZa. Dmuchawa to kawałek rury z wydechu i nadmuch chyba od trabanta, prędkość regulowana prostownikiem. Grill i tak był przeznaczony do utylizacji ale o dziwo jeszcze jest cały. Zdaję sobie sprawę, że lepsza jest oryginalna kuźnia, i wiem, że powinno się opalać koksem i to suchym, ale jak się nie ma jak rozgrzać metalu to trzeba sobie jakoś radzić. Płaskowniki wygięliśmy, więcej nic nie potrzebuję. Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/621572-kuznia-z-grilla/#findComment-1847520
withanight 1109 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ostatnio też grzalem płaskole na ucha do wywrotu przyczepy, podobnym sposobem tylko rura fi 300 postawiona na pustakach żeby rury nie popsuło, calowa rura w żar i opalarka na końcu bo nie było nic innego pod ręką. Calową rurę "zjadło" to myślałem ze i z grilla nie wiele zostało Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/621572-kuznia-z-grilla/#findComment-1847648
wlatcakomaruf 19 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Grill się trochę zniekształcił ale jeszcze na kilka razy będzie, jeśli zajdzie taka potrzeba Odnośnik do komentarza https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/621572-kuznia-z-grilla/#findComment-1847816
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się