Skocz do zawartości

Żyto

Stan na 08.10
Siane 05.09 180kg/ha
klasa VI
Przedplon pszenżyto

Sucho, 4 tygodnie nie pada. Polecacie jakąś odżywkę lub środek na rozkrzewianie?


Informacje o zdjęciu Żyto

Zrobione z Nokia 603

  • 9987/1000000
  • ISO 80
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

8 komentarzy

Rekomendowane komentarze

Czekać na deszcz pozostaje... u mnie to samo, co później posiane wykiełkowało(żyto) a pszenżyto słabo, aczkolwiek po odgrzebaniu trochę wilgoci jeszcze jest.

Siałeś nawozy przed siewem?

Właśnie pod korzeń nic nie poszło. Minął już miesiąc, a żyto prawie w ogóle się nie rozkrzewiło. O tej porze powinien być dywan na polu. Teraz jest sucho i zimno, wieć ciężko bedzie z przezimowaniem.

Może macie jakiś fajny paten na uzyskanie zadowalających plonów na bardzo słabych glebach? Podstawa to oczywiście dużo wody.

  dawac p i k co roku , siac dobre odmiany  z nasiennych a nie jakies stare nasiona, 

o kurde, na kiszonkę żyto posiałem w podobnym terminie i zarąbiście wygląda, a normalne siałem między 19 a 24 września i daje radę(p i k przed siewne nawet w małej dawce to już coś). U siebie zauważyłem, ze ostatnie kilka lat na słabych ziemiach lepiej pszenżyto sypie niż żyto, no chyba, że lotne piachy to żyto ale deszczu brakuje, a w moim rejonie cały czas niedobór :/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.