Jęczmień ozimy Malwinta

siew; 20.09
przedsiewnie; Tarnogram 25 200kg/ha+Wapno magnezowe 100kg/ha
stan na 01.11


Informacje o zdjęciu Jęczmień ozimy Malwinta


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Kondziu1832
  • 185 2596

Jaka masz wizje uprawy jęczmienia browarnego. Mam taka sama odmianę i zastanawiam się nad etapem wiosennym.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • matiu1224
  • 3 295

do wiosny jeszcze trochę czasu jest jak jeszcze pogoda pozwoli to bd jesienią pryskany od chwastu i od grzyba a wiosna jak bd się dało wjechać to yara mila ok 250-300 kg na ha, 100 kg saletry i tyle z nawożenia a z chemi to min.2 razy od grzyba,raz od robaka i napewno skracanie i odrzywka. a ty jak planujesz wiosnę, miałeś ta odmianę wcześniej czy też pierwszy raz siejesz

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Kondziu1832
  • 185 2596

Pierwszy raz właśnie uprawiam i tak się zastanawiam jak to rozegrać w miarę dobrze. Na pewno od grzyba 2x, od robaka raz. No na pewno jakieś odżywki z mikroelementami itp. coś jeszcze ze skracaniem.  Została tylko kwestia nawożenia wiosennego. Albo saletra 200kg/ha vs 250kg/ha saletrosanu. Natomiast ten ostatni chyba odpada. ;(  Zobaczymy co nam zima zostawi :D

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.