Skocz do zawartości

Pszenica ozima

Odmiana Menos.
I-250kg Saletrosan, II-250 Saletra 34%, III-za tydzień 100kg Saletra 34%.
T1-Wirtuoz 1.2l, T2-Fandango 1l.

1l CCC + 0,3 Moddus na pierwsze kolanko.
We wtorek Fastac 0,12l.
Dolistnie 1 raz Mocznik 10kg+ Siarczan Mg 7kg+ Chelat Cu i Zn.
Do fungicydów Siarczan Mg 5kg.

Na tym stanowisku sporadycznie żyto, prawdopodobnie kombajn przeniósł dry.png



Informacje o zdjęciu Pszenica ozima


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • patron26
  • 11 398

jak nie masz duzo i planujesz wykorzystac ta odmiane do siewu to mozna pochodzic i recznie usunac to zyto , zalezy od checi tez smile.png

 

 

 

 

napewno podzialal Ci moddus?? nie wydaje sie krotka ....

 

 

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • młody17
  • 12 593

W sumie to niecałe 1,5ha z 5 tej odmiany mam takie, może faktycznie usunę ręcznie, bo jak się uda i złapie parametry, to mogą się czepiać, co do Moddus-a na innych stanowiskach może bardziej skrócił, ale jest naprawde sztywna, dlatego zbytnio się nie martwię. @emulgator plon wiadomo, chciałoby się jak najwięcej, wody, jedzonka i ochrony nie brakuje, także myśle, że mi to wynagrodzi :) Nie napisałem w opisie, ale dostała jeszcze 100kg soli potasowej na start, a na chwasty Lancet Plus 0,2kg/ha.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.