Skocz do zawartości

Pszenica Turnia

Dwa tygodnie temu dostała 200kg/ha saletry i w tym tygodniu pójdzie II dawka 200kg/ha saletry ;) Planuję jeszcze pod koniec tygodnia prysnąć od grzyba Wirtuozem + mocznik, Mikrokomplex i kristalon zielony :D




Rekomendowane komentarze

Gość kapera123

Napisano

  • Gość kapera123

ja bym tam na twoim miejscu nie dawal mocznika dolistnie na pszenice , bo wtedy bardziej pszenica choruje i moczniak szybko wchodzi w rosline

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Proxima888
  • Renault9514
  • 52 1121

@kapera123 też się jeszcze zastanawiam z tym mocznikiem, bo tak jak ty mówisz w tamtym roku tam gdzie było pryskane mocznikiem zboże to było większe nasilenie przez choroby a planuje dać Wirtuoza 1,1l + Mikrokompkex ok 8kg + Kristalon Zielony 3kg no i zastanawiam się nad tym mocznikiem... ale jak będę dawać to tylko 10kg żeby nie przedobrzyć :)  i to wszystko w 300l na ha :)


 


pawel jeszcze sam nie wiem jak to wyjdzie z plonem dużo zależy od pogody ale chciałbym w granicy 6-7t/ha :D

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Proxima888
  • Renault9514
  • 52 1121

na T2 planuję Falcon a skracać będę gdzieś w fazie 1, 2 kolanka Modusem w pełnej dawce 0,4l bez ccc smile.png zobaczymy czy ustoi do żniw :D

 

 

 

 

 

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.