Skocz do zawartości


Inne zdjęcia w Rośliny oleiste

Rzepak 2011

griga
Zaloguj się, aby obserwować  

Przedplon: Pszenica ozima (słoma zebrana)
17.08.2011 Gruberowanie
22.08.2011 Nawożenie NPK - 500 kg/ha LUBOFOS POD RZEPAK N - 3,5%, P - 10%, K - 18,5%
22.08.2011 Orka
22.08.2011 Pierwsza uprawa
24.08.2011 Oprysk przedsiewny - Metaz 500 SC + Kilof 480 EC
24.08.2011 Druga uprawa
24.08.2011 Siew - Odmiana Galileo zakładana obsada 50 roślin/m2
24.08.2011 Wałowanie wał cambridge

25.08.2011 Przeszły straszne ulewy i wygląda to teraz tak jak widać, na szczęści nie ma upałów a dziś znowu lekko pada i skorupa nie jest twarda.

Rzut na całe pole, 5 min po zrobieniu zdjęcia zaczęło bardzo mocno padać.

Zaloguj się, aby obserwować  

Informacje o zdjęciu Rzepak 2011


5 komentarzy

Rekomendowane komentarze

Przez takie deszcze miałem w zeszłym roku zmniejszoną obsadę w dużym stopniu. Przełożyło się to na zmniejszenie plonu a miejscami gołe pole. No ale co zrobić. chyba już nie ma sensu siać ponownie, trochę późno.

ale on tam jest tylko malutki

dziś w końcu w okolicach Wrocławia popadało troszkę tak więc trzeba mieć nadzieję, że rzepaki ruszą do boju

o oprysku na chwasty możesz zapomnieć, cała substancja została wypłukana, u mnie w zeszłym roku była podobna sytuacja i rzepak słabo się rozwijał.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.