Skocz do zawartości

Kurczęta


Grzesiejko

mamy 1 dzień :P


Rekomendowane komentarze

ja myśle zrobić sobie swój inkubator na własne potrzeby koszt nie jest duży a może i coś by na tym zarobil przy okazji

Odnośnik do komentarza

Ja zawoziłem jajka na inkubator, w tym tygodniu będą do odbioru pisklęta. Cena za pozostawienie jednego jajka w wylęgarni to 0,90zł

Odnośnik do komentarza
ilnicki96

dziś, 14:06 | Bezpośredni odnośnik: #4

ile kupiles i ile placiles??? :)

 

mam 50 brojlerów i 20 kurek, płacone po 2,50 kurka, a brojler 2,00 zł, inkubator dobry pomysł, ale trzeba wtedy jajka brojlerów, na moje potrzeby to mi się nie opłaca.

Odnośnik do komentarza

Wie ktoś może ile kosztuje cena żywca brojlera za kg w woj. pomorskim?? Albo w innych woj. gdzie jest ubojnia w woj. pomorskim?

chów 200-300 brojlerów jest opłacalny?

Odnośnik do komentarza
przyłączam się do pytania poprzednika tylko w moim przypadku na początek bym trzymał około 9 tysięcy sztuk. jak jest z adaptacją stodoły na kurnik?
Odnośnik do komentarza
200-300 broljera ? i myslisz ze Ci ktos to odbierze ... cena w tym roku tragedia wahania sa mega duze . koniec roku 2018 byla 2.40 teraz skonczylo cos na 3.70 (bez vatu) . na 9 tys nur potrzebujesz minimum jakies 500m2 (wedlug prawa jeszcze więcej) . nie taka prosta sprawa z kurakami .. A no i czasem sie nie łudzcie chlopaki ze za cenę 2zl kupujecie na wylegarni I gatunek .. to co kupujecie to odpad 🤷🏽‍♂️ .
Odnośnik do komentarza
ja chowam rocznie około 500szt bojlera za sztukę place coś koło 2,8 z wylęgarni jakieś francuskie na żółtych nogach, poczatkowo idzie pasza a potem im starsze to kukirydza, susze z warzyw i trochę paszy, sprzedaje po 20zl za kg żywej wagi a 30za ubity i oskubany, głównie do miasta dla osób chcących zjeść dobre mięso a nie syfa. kolego jeżeli znajdziesz dobry zbyt i cenę to dlaczego miało by się nie opłacać
Odnośnik do komentarza
jesli chodzi o taka sprzedaz to jak najllbardziej . tylko ludzid mega kombinują . mam takiego co kupuje odemnie co wstawienie 200 szt takich 4 tygodniowych podchowa tydzien dwa i sprzedaje jako od "gospodarza"..
Odnośnik do komentarza
ja mam od malutkiego do duzego, chowam go 3 miesiace i wiem co sprzedaje i wiem co ludzie dostają póki co popyt przerasta podaż, zapisy na święta wielkanocne kompletne już są a sprzedało by się dwa razy tyle co mam
Odnośnik do komentarza
5 godzin temu, zetorlublin7341 napisał:

ja chowam rocznie około 500szt bojlera za sztukę place coś koło 2,8 z wylęgarni jakieś francuskie na żółtych nogach, poczatkowo idzie pasza a potem im starsze to kukirydza, susze z warzyw i trochę paszy, sprzedaje po 20zl za kg żywej wagi a 30za ubity i oskubany, głównie do miasta dla osób chcących zjeść dobre mięso a nie syfa. kolego jeżeli znajdziesz dobry zbyt i cenę to dlaczego miało by się nie opłacać

To ladne ceny masz. U mnie w okolicy 15 zl ciezko dostac za oskubanego i wypatroszonego

Odnośnik do komentarza
ludzie godza się na takie ceny ale chcą mieć towar ekstra, tak samo jajka się sprzedaje po 1,2zl od kury, ale ma to być naturalne jak najmniej chemi, bo jedzą to maluchy
Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v