Skocz do zawartości

Wał Pakera

bierko1992
Zaloguj się, aby obserwować  

Wał Pakera do mojego przyszłego agregatu

Zaloguj się, aby obserwować  

Informacje o zdjęciu Wał Pakera


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • maks
  • 83 844

Zęby sami dziubaliscie, czy moze znajomy piecownik powycinal? ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • bierko1992
  • 0 78

Nie zeby ciete sa na pile tarczowej z płaskownika 6x10

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • wueska
  • 1 217

a jaki to płaskownik 6x10????? :blink: :P

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Panek
  • 0 193

Płaskownik 6x10 to na moje oko 6 mm grubości i 10 cm szerokości :D

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mariusz(ZDUN)
  • 193 2458

czyli 6x100mm lub 06x10cm ale szło się domyśleć i tak :rolleyes:

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • bierko1992
  • 0 78

To jest płaskownik 60x10

Łoza jest jeszcze ok 50 cm tylko wał jest akurat przesuniety bo wkońcu konik tez sie musiał gdzies zmiescic

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ansu
  • 96 2062

Z jakiego gatunku stali są zęby.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Grzegorz37
  • 3 294

A jak chcesz wypełnić szczeliny między zębami a wałem? zaspawasz, bo wsumie spora szczelina wychodzi, czy bedziesz czymś uzupełniał??

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • bolid20
  • 45 1170

już dla takiego efektu mogłeś "fazki" porobić w każdym zębie, żeby ładnie dolegał do wału. Ja też będę robić taki wał ale zęby na laserze będą mi wycinać z gatunkowej stali już z tą fazką pod rurę.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • bierko1992
  • 0 78

Wszystko bedzie zalewane spoina nie bedzie zadnych dziur

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • bierko1992
  • 0 78

A płaskowniki se ze stali nisko stopowej węglowej St4S

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • bolid20
  • 45 1170

St4S - to jest dobra stal do spawania bo łatwo się spawa ale miękka jest i wydaje mi się że "zedrą" się szybko te zęby no ale praktyka pokaże. Na takie zęby dobrą blachą jest "hardox" bo to blacha trudnościeralna.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ansu
  • 96 2062

Hardox 400, 500 lub Raex 400, 500 lub HTK900. Ładnie się tnie wierci spawa tylko około 8zł/kg netto

Cięcie laserem wodą kosztuje więcej jak materiał.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • bierko1992
  • 0 78

Mysle za na moich 20ha bedzie on pracował latami

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ansu
  • 96 2062

Jak się zacznie wycierać w miejscach tych można zastosować napawanie utwardzające.

Pelem szacunek dla wykonawcy. Sam się przymierzałem do czegoś takiego lecz z mym skromnym warsztatem i małą siłą pociągową zaprzestałem na rurowym, może kiedyś się skuszę jak nie kupię gotowego.

Ciekawe jaką wagę osiągnie gotowy? Skrobaki będą kupne czy robione?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • bierko1992
  • 0 78

No napawanie to ciekawy pomysł;d

Waga gotowego to ok 350kg

No mysle ze jak na samodzielne wykonanie 18sto latka to wyszło super

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.