Skocz do zawartości

Bysio

Fernando
Zaloguj się, aby obserwować  

Prosze podajcie propozycje co to za rasa ;( Oby to nie był jersey lub swiss brown, bo ja hoduje byczki na opas a nie na wyścigi. Przeraza mnie ze taki chudy jest. Jak sądzicie ma moze cos z miesnego charloaisa lub lm ;d Głownie barwa mnie zastanawia. Pomozcie :)

Zaloguj się, aby obserwować  

Informacje o zdjęciu Bysio


17 komentarzy

Rekomendowane komentarze

no na 100% chyba ci nikt tego nie okresli:) ale atrzac na niego ma duzy brzuch waski zad i delikatne nogi to raczej nie jest miesna krzyzowka:) ale to tylko takie moje spostrzerzenia:)

Obyś sie mylil. Moze to jakies zabiedzone było dlatego taki chudy gdyz moj dziadek go przywiozl z targu.... (troche nie dowidzi);d Teraz ma taki brzuch bo pojony 3x dziennie mleczkiem i nie mozna go oderwac od wiadra nie wiem czy mu poprzedni wlasciciel nie dawal jesc czy co ale starsznie nie nazarty jest. Moze sie poprawi.

kolega mial podobnego ale tez nie wiem jakiej rasy i wyrósł na ładnego byczka jęlsi on jest kupiony to temu taki chudy bo teraz gospodarze sprzedają szybko i dają mało jedzenia ja tez kupiłem 2 byczki takie chude ale teraz są ładne mozesz zobaczyć w mojej galerii hf i simental

Nie no tak jak pisałem wyzej z targu jest. Moze poprostu to cos z miesnym tylko zabiedzony byl. jezeli nie to go sprzedamn, ile moze miec 90 kg podejrzewam jezeli nie to mnie poprawcie ;)

No ale on u mnie jest juz z 3 tygodnie;[ u tego czarnego co tam lezy to miesnie widac na nogach ze huhu a ten same gnaty. Coz poczekam troche jeszcze. A jak sądzicie taką barwe mozna otrzymac po Lm albo charloais ;P?

A może piemontese mój wujek ma jałówkę po tym byku i miała podobne ubarwienie

 

A czy czasem piemontese to nie biala krowa i czarne oczy ;o ?

Fernando jak zacznie jeść jakąś pasze i sianko to zgrubnie na samym mleku tak szybko nie będzie gruby

 

Pawciu on juz Wcina srute x Sanbull x Zapach. troche pyrek surowych siano. Oczywiscie w malych ilosciach. Sanbulla to jak na lekarstwo, przyzwyczajam go.

Jersey jak cholera, od takich trzeba się trzymać jak najdalej (jeśli mówimy o opasie oczywiście). Mięsa na niego nie włożysz i nic lepszego niż teraz z niego nie wyrośnie. Typowy Jersey, jersey i jeszcze raz jersey... przykro mi...

A może piemontese mój wujek ma jałówkę po tym byku i miała podobne ubarwienie

 

A czy czasem piemontese to nie biala krowa i czarne oczy ;o ?

Ale zapewne jest to krzyżówka z krową mleczną i w pierwszym pokoleniu nie wyjdą Ci cielaki o maści takiej samej jak byk

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×