Pszenica ozima
 

Pszenica ozima

Zaloguj się, aby obserwować  

Przedplon: pszenica jara.


Zaloguj się, aby obserwować  


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • center
  • 9 806

piękna jaka klasa gleby? i jakie nawożenie zastosowałeś ? odzywki fungicydy ?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Bartek
  • 0 271

Dzięki.

 

Klasa gleby 3a i trochę 3b. 170 kg N w trzech dawkach (saletra amonowa), przedsiewnie Polifoska 5 300 kg/ha, dolistnie Basfoliar 36 E 5 l/ha, 1 zabieg siarczanem magnezu 7-wodnym w dawce 8 kg/ha. Ochrona fungicydowa to Alert 0,8 l/ha + Talius 0,15 l/ha oraz Swing Top 1,2 l/ha. Tak więc nic specjalnego nie dostała.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • turtojs
  • 125 916

jedna z najlepszych pszenic jaką widziałem na agofoto w tym roku a moze i najlepsza :);)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • iron
  • 837 9461

też mam wydmę i muszę powiedzieć że xałkiem niezła jest ta odmiana,a u ciebie jest piękna

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Bartek
  • 0 271

Dzięki. Na razie jest całkiem nieźle. Zobaczymy w żniwa, co pokaże na tle innych odmian pod względem parametrów i plonowania.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.