Skocz do zawartości

Pszenzyto ozime Moderato

Czy te uschnięte części przy glebie to normalne?




Rekomendowane komentarze

  • Nowicjusz
  • Magister
  • 0 14

Chyba tak. Aby się tego pozbyć powinno się bronować pszenżyto wczesną wiosną, gdyż po tym zabiegu będzie się dalej krzewić. Podobnie postępuje się z pszenicą.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • edzio
  • 1 276

patrz czy czasem niema mączniaka ja już pryskałem na niego, bo było i to sporo pozdro

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • gleboryjca
  • deer
  • 176 2184

To akurat napewno nie jest wina mrozu.

 

A pochwal sie ile zasiałeś tego moderato kg/ha ?

 

Na moje oko to jest wina zbyt gęstego siewu. Strzelam że ok 200 kg/ ha było zasiane.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Sebastian
  • 0 1136

mojego tatę ciężko jest przekonać do siewu poniżej 200kg/ha ;/ było zasiane ok 215kg ;/ a według normy jest bodajże 150kg :) @deer co byś proponował na skrócenie/usztywnienie tego zboża? :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • gleboryjca
  • deer
  • 176 2184

Co bym proponował, hm ?

 

Każdy krawiec kraje jak mu materiał staje :). Modus - ale wiadomo cena, ccc najtaniej wyjdzie.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.