Skocz do zawartości

Zetor Proxima 8441

PawelS
Zaloguj się, aby obserwować  

Po dzisiejszej orce w Ekstremalnych warunkach :)
Powiem tak z załączonym przednim napędzie i blokadzie tylnego mostu szedł jak kaczka :)
Nic nie było mu straszne !!!

Wraz z pługiem agro-masz 4x40

Zaloguj się, aby obserwować  


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • wlodiw
  • 2 1576

Mam pytanko. U mnie jak się jedzie w czasie orki przykładowo na 2-jce i wyłączam przędni napęd słyszę głośny stuk w tylnim moście, ale jak jadę bardzo powoli i wyłączam go to już nie słychać tego odgłosu tylko psykniecie powietrza, też masz tak samo? trochę mnie to niepokoi bo w brata MTZcie nic takiego nie ma miejsca przy rozłączaniu napędu..... A co do trakcji to fakt idzie jak zły.....

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • PawelS
  • 73 908

Powiem tak na 2 nigdy nie włączaliśmy przedniego napędu , jeżeli są trudne warunki to latamy na 1 i nie mamy takiego stuknięcia . Możliwe ze masz taki stuk przy włączaniu blokady tylnego mostu , chociaż ona sama się wyłącza przy wciśnięciu hamulca .

 

Więc nie mogę ci powiedzieć jak to jest z tym stuknięciem , bo jak na 1 załączamy to tylko taki zasysa powietrze słyszymy :)

 

Możliwe jest to bo gdzieś czytałem , że to jest stuk w trybach

Ponieważ przednie koła szybciej się kręcą niż tylne i jest tarcie , i dlatego nie można szybko jeździć przy załączonym przednim napędzie . Nie wiem ile jest w tym prawdy ale gdzieś tak wyczytałem .

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • wlodiw
  • 2 1576

Nie chodzi mi o włączanie, a o wyłączanie ;) Bo właśnie o to chodzi, że włącza się cacy, ale jak rozłącza to jest taki stuk jak byś z tyłu przyłożył młotkiem, pewnie trzeba jeździć po prostu wolniej przy włączaniu i rozłączaniu, tylnia blokada natomiast załącza się cichutko i rozłącza też.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • StanPiter
  • 0 185

u mnie nic nie stuka, ale na wszelki wypadek włączam i wyłączam napęd na postoju, chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. na 2ce też jeżdżę z przednim napędem bo to jakieś 9,5km/h a nie można używać przodu powyżej 12-tu km/h!

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Nowicjusz
  • pawelg
  • 1 40

panowie z tego co pisze w instrukcji to przód załacza sie i rozlacza na postoju a nie wczaje jazdy ,ja w swoje robie to zawsze na zatrzymanym ciągniku i u mnie nie slychać zadnych stuków

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • PawelS
  • 73 908

I my tak samo :)

Przed wjazdem na pole czy trudnymi warunkami na polu wduszamy sprzęgło wduszamy 2 guziczki^^ Przodek i blokadę tylnego mostu , i kontynuujemy jazdę :) A wtedy idzie jak kaczka :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.