Skocz do zawartości

Autosan D-723

Tak wygląda felga która przejechała ponad 15 km bez opony z ciężarem :angry:
Pronar nawet nie poczuł różnicy ciągnąć dwie przyczepy 9 i tą 4 z wysłodkami, szedł tak samo :huh:
Ostatni raz w tym roku i niestety pechowy :angry:

Rekomendowane komentarze

No niestety nikt nie jechał bo to było dzisiaj o 4 rano, ale to jest bardzo dziwne bo ciągnik nawet nie odczuwał tego że przyczepa jedzie na samej feldze :(

Mi to się 1 raz stało, zawsze jeździłem w tą trasę (55km w jedną stronę) i nigdy nic się nie działo, w tamtym roku 13 razy a w tym 8 raz, a opony to były trzy lata temu zmieniane

nam sie tak stalo tez w drugiej przyczepie tylko ze prawe z przodu kolo. ale wtedy to ursus c-360 targal d-50 i d-35. i w tej malej pierd... opona. ale ursusek roznice poczul odrazu. w koncu to tylko 52 konie. a na przyczepach 11,5 tony. ale to bylo tak z 7 km od domu i w dzien to rozpeilismy jedna do domu a potem zapas i nazad do tamtej. bo felgi szkoda....

• Root Admin

ja mam wywrotke 4t na blonach, w transporcie z zetorem wystrzeliły 3 koła - 1 załatwił ojciec ciagnac zboze, 2 wujaszek ciagnac jakies klamoty.

taki zestaw ta 4 plus 4t z tyłu na prostym nie robią kompletnie rożnicy zetorowi czy idzie z powietrzem czy bez.

ojca dopiero zatrzymał sąsiad, kiedy zobaczył ze machał ojcu a on jechał dalej, wujaszek mówił ze za kazdym razem ktos mu ostro kiwał ze cos nie tak.

to sie zdarza szczegolnie kiedy masz ciagnik z szybka skrzynią a w przyczepie małe balony - one sie bardzo szybko grzeja, a jak opona stara i przegrzana to musi walnac, nie ma innej mozliwosci