Skocz do zawartości

merlo P 32.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,czy powyższa ładowarka po włączeniu 1 lub 2 biegu i przestawieniu rewersu w polożenie w przód lub tył bez wciskania gazu powinna powoli się toczyć czy nie? Proszę też o jakie kolwiek opinie na temat tej ładowarki :)

Opublikowano (edytowane)

Może masz ustawione za wysokie niskie obroty popuść line gazu , albo się komputer jazdy  rozkalibrował albo potencjometr koło pedału sprzęgła  U mnie spalił się komputer to całkiem nie reagowała najpierw na przód później na tył ale u Ciebie będzie coś z tych trzech rzeczy. Jak nie będą to za wysokie obroty to najlepiej z czytaj kody z komputera migające diody u mnie jest pod siedzeniem na samej podłodze

Najważniejsze czy tą ładowarkę świeżo kupiłeś bo może toś coś kombinował 

Edytowane przez szaman1
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nie kupilem,ale z tego wychodzi że ktoś kombinował przy niej.Teraz przychodzi to pytanie,czy warto.Niby trochę czasu pracuje juz ta maszyna u wlasciciela,ale czy dana przypadlość nie będzie się pogłębiać? A jakie obroty jałowe są wskazane?

Edytowane przez kubas340
Opublikowano

Jezdzilem nowa maszyna po prostu rewelacja alle jak tylko pomyslalem o jakies wadzie zwiazanej z elektronika a ta ladowarka troszke jej juz ma to troxhe strach sie pchac w stare wyjechanr maszyny z watpliwym przebiegiem. Przeciez nawet duzy bamber majaca nawet stosunkowo mloda ladowarke jej nie sprzeda jesli spelnia swoja role czy to technicznie czy fizycznie. Domniemam iz b. Duza czesc wlasnie idzie d0. " zyda" z pobudek usterek technicznych.

A co na to sprzedawca ze ladowarka nie dziala jak nalezy?

Opublikowano

Tu pompa nie ma nic do rzeczy bo ona musi stać może są powstawiane jakieś kryzy,  nie wiem jakbym w nią wsiadł to pewnie bym wiedział. Jak włączysz rewers do przodu i wbijesz się ładowarką to stanie ? Moja ładowarka zaczyna ruszać na betonie od 1100 obr a jałowe ma ustawione na 900. Ile ta maszyna ma mth ?

Opublikowano (edytowane)

tak, pod obciążeniem staje i po wciśnięciu hamulca też się zatrzymuje ,ale tylko puszczę i już powoli się rusza.Ma 6200 godzin i obroty jałowe 900.  

A ten pedał sprzęgła do czego  jest właściwie?

Edytowane przez kubas340
Opublikowano

Żeby zmieniać biegi 1 i 2

Albo się rozkalibrował sterownik albo ktoś regulował ciśnienie na elektrozaworach to drugie miało by sens gdyby hydrostat był w złe kondycji.

Jeżeli to pierwsze to kwestia podłączenia pod kompa chyba 300 zł kalibracja + km dojazdu serwisu

Padnięty  hydrostat to ok 15 tys. 

Można jeszcze zczytać kody z sterownika migają tam diody czerwona i zielone najlepiej nagrać filmik i wysłać do  serwisu ja wysyłałem do POLSAD 

tylko pytanie gdzie jest sterownik, u mnie jest pod siedzeniem na samej podłodze trzeba odkręcić 2 śrubki na 13 klucz i wysunąć go w tym modelu może być gdzie indziej ale może właściciel wie . 

Jaką cenę masz na tę ładowarkę ?

Opublikowano

Hydrostat niby dobrze ciągnie,maszyna też nie jest wybita i luzów nie ma,nawet widziałem jak dwa dni z krokodylem na polu robiła,ale coś jest tam na mieszane.A biegi przyciskiem przy kierownicy sie zmienia i bez sprzęgła idzie zmienić.

Opublikowano

To już lepiej nie pakuj się w to bo ludzie potrafią różne cuda z oszczędności robić. zakresy 1 i 2 powinno się zmieniać ze sprzęgłem bo gdy maszyna jest w ruchu będzie zgrzyt . A jest znacząca różnica między 1 i 2 biegiem bo może jest tylko jeden. 

Opublikowano (edytowane)

Na postoju można wbić bez sprzęgła ale po coś to zrobili, ja osobiście tylko do tego je używam ewentualnie jeszcze do gazować jak coś podnieść ciężkiego  . Nie mam instrukcji niestety. Kubas a spróbuj zmniejszyć jej obroty przy pompie no chyba śrubką ci pozwoli ruszyć ciekawe czy stanie jak jedzie powoli to przy zmianie na 800 powinna stanąć

Edytowane przez szaman1
Opublikowano

Tam się  oleju za często nie zmienia chyba że mocno stary   hydraulika jest na osobnym zbiorniku  ja jeżdżę na zwykłym oleju hydraulicznym . Trzeba tylko dbać o stan oleju hydrostatu i zmieniać filtr , leje BOXOL uniwersalny do tych przekładni i jestem zadowolony mam już 8500 godzin i pali jeszcze kapcia na drugim biegu baz większego trudu  :D

Opublikowano (edytowane)

wiadome że jak coś się kupi to lepiej zmienić oleje, raz że nie wiadomo jak długo nie wymieniane ,a dwa, nie wiadomo co to za olej. 

A wiecie może gdzie są bezpieczniki w tym modelu?

Edytowane przez kubas340
Opublikowano

powiedzieli byscie mi jak podlaczna jest wiazka wysiegnika od tyłu do jakich przewodow jest podpiete 12345lim6789......albo macie jakies schematy?