Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ceny, które podaje @nietoperek są zdecydowanie cenami netto.

• Root Admin
Opublikowano

a u mnie zetor 100km radi sobie z broną 3.7m no chyba ze jest bardzo mokro jak w tym roku i talerzówa szła po samą rame to trzeba go było troche podusić aby się rozpedził, jak jest srednio wilgotno w polu to idzie jak trzeba - na 4 ternowej - 12km/h leci spokojnie

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jacek, a ile ona waży?

• Root Admin
Opublikowano

no przy tym co piszecie to moja talerzówka powinna się nazywać talerzóweczka. znie znam dokładnie jej wagi bo kupiłem używaną i nie mam metki ani nic z tych rzeczy ale gdzies tam dokopałem się ze bardzo podobna wazy 2.5 tony wiec zakładam ze moja bedzie miec podobnie

Opublikowano

Mogę potwierdzić to co napisał Mckylo że seria MTX w McCormickach jest bardzo udana (spójrz sobie na niemieckich stronach albo chociaż na allegro ile MTG mają CASE MX) Bo Mccormick MTX 150 to nic innego jak stara seria Case MX 150. Ciągnik do tego jest bardzo ciężki jak na swoją moc 152KM. Jeśli się nie mylę to z dużą ilością obciążników z przodu waży 7ton. Jak już będziesz kupował to polecam zakup ciągnika z miekką osią. Mam ją w moim McCormicku MC 135 i bardzo dobrze to się sprawuje, no chyba że nie lubisz latać ze smarem bo jednak zalecane jest częste smarowanie tej osi. Ale dla późniejszej wygody chyba warto. Ciągnik jest bardzo prosty w obsłudze i nie ma zbędnej elektroniki. Odnośnie reszty to John Deere to z pewnością czołowy ciągnik z tych co wymieniłeś z tym że najnowsza seria z tego co wiem to nic innego jak poprzednia **20 tyle że więcej elektroniki jest w **30 która jak wiadomo często zawodzi. O reszcie z Twoich wymienionych ciągników się nie wypowiadam bo nie miałem.

Opublikowano

HMM ,co do amortyzacji osi to ,że Ty nim nie będziesz jeździł to nie znaczy ,że jest nie potrzebne ,gdyz komfort jazdy lepszy, przyczepność przedniej osi dużo lepsza, a jak jej nie ma to ciągnik podskakuje w czasie jazdy a to na jego podzespoły dobrze nie dział tak zauważyłem to u siebie w MX 170 i MX 135,który posiada ową amortyzacje.Co do JD to też nie jest tak pieknie u mnie w 7920 po 1000mtg pękł przewód od zasialnia podnosnika ,stał 2 dni zanim samemu to się zrobiło ,serwis kazał czekać tydzień a cena tego przewodu ponad 200 euro u nich,ja oczywiście taniej to zrobiłem.Nastepna rzecz to elektro-hydrauliczne sterowanie sekcjami hydrauliki to porażka już 2 nie działają aby jakiś kabelek w którymś miejscu nie łaczy i d... ,a to deneruje jak przy pługu potrzebne jest mi 3 sekcje a na koniec zabezpieczenie bolców bocznych odciągów cięgieł dolnych TUZ ,co trochę kołki ścina i bolce wylatują ,raz przez to wygięlo mi koncówkę odciągu,.Co do spalania to musi mieć zapiętą maszynę adekwatną do jego mocy ,gdyż nie zwraca on uwagi bardzo na to czy ma lekko czy nie a paliwo idzie , w zgranym zestawie nawet jest "ekonomicznie".Na koniec trzeba porównać cenny części zamiennych tj.oleje ,filtry,przy JD nawet zakup zamienników boli...:)

Co do skrzyni bezstopniówki polecam ,super sprawa,zobaczymy ile wytrzyma, jak siadnie to wtedy nie będzie wesoło:(

Opublikowano

Więc mam pytanko. Zastanawiam sie nad wyborem Case maxuum i Same Iron. Oba sa w podobnej cenie maja lekko powyzej 140 KM. ktos moze doradzi cos w temacie?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v