ArekNH Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Witajcie drodzy rolnicy i miłośnicy rolnictwa i tego forum Zwracam się do was z zapytaniem może głupim dla niektórych którzy to przeczytają ale mam nadzieję,że zrozumiecie mnie i moją wypowiedź i zapytanie które teraz kieruję do was a mianowicie : ''czy słyszeliście kiedyś o jakimś szrocie -złomie co skupuje maszyny rolnicze i później można je tanio nabyć ,chodzi mi głownie o woj.Małopolskie okolice Wadowic,Kraków,Oświęcim i niedalekie okolice''. Pytam dlatego ,że chciałbym kiedyś założyć swoją małą gospodarkę po szkole rolniczej do której obecnie uczęszczam lecz nie stety rodzice nie posiadają pola i dlatgo nie wiem czy kupowanie drogie sprzętu miało by jaki kolwiek sens zakupu.Dlatego proszę o taką informację doradę wiem ,że kupno ze szrotu-złomu równa się z dołożeniem pieniędzy na renowację sprzętu ,ale nie chciałbym naraz dużo wydawać . Proszę o pomocne informacje z góry dziękuję i pozdrawiam was serdecznie
gabrysiek Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Głupie, nie głupie pytanie ale wydaję mi się, że jakbyś chciał nabyć jakieś maszyny to często można spotkać owe w pokrzywach u niektórych rolników co już właśnie kończą gospodarzenie. Posiedziałbyś troszkę na ogłoszeniach olx.pl i tam byś na pewno coś znalazł. Chyba że u handlarzy maszyn co przywożą z zagranicy czasami jest właśnie taki szrot rolniczy. Ale niestety nie zawsze cena jest taka jak na złomie.
jacus Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 kiedys taki handlarz byl w przeciszowie. ale dawno tam nie bylem. dzisiaj zlom tani wiec nikt nic nie sprzedaje, kiedys w skawinie, chrzanowie byly wielkie skladowiska i tam nieraz staly calkiem porzadne maszyny za nieduze pieniadze -1,2 zl za kg. jesli chodzisz do najstarszej szkoly rolniczej, to nie jest mi ona obca.
Rekomendowane odpowiedzi
Momenty dokręcania
Zapchany przenośnik pochyły