Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam za frii krowi obornik tylko transport zapłacić to jest około 400 zł za auto 20 ton jest kilka aut Brać? myśle to pod ziemniaki rozrzucić zda egzamin? pole 20 lat gnoju nie widziało to może szoku dostać:)

Opublikowano

Tylko pamiętaj że luty w tym roku jest przestępny i ma 29 dni.

Więc lepiej zaczekać ten jeden dzień dłużej

i cały plan dnia znowu szlak trafił ;[ .

Opublikowano

Kolego transport by cie zjadł. 3 zł/km gość bierze 20 ton ładunku (ważony jest na wadze). oczywiście liczy w dwie strony ale jak żem powiedział pod kościołem o oborniku to bitka we wsi ;) więc raczej wezmę tylko mam mały problem bo do 10 marca musi się pozbyć a ja  nie mam gdzie wywalić w pole przecież nie wjedzie a koło domu też nie ma miejsca...

Opublikowano (edytowane)

No to pod kościół.... :D Tam plac pewnie jest!

A co gdyby ludzie pod kościołem powiedzieli że się nie opłaca to byś nie brał, wziąłeś bo inni by wzięli?? To jest tak, jak z nowymi maszynami branymi na przerost, sąsiad ma ciągnik 100km to ja też muszę mieć i to lepszy ;)

Edytowane przez Wojtek987
Opublikowano (edytowane)

Nie no trzeba do sprawy podejść inaczej  20 ton które kupię za 400 zł (za transport) już w innym woj gdzie obornik jest na wagę złota będzie kosztować około 2 tyś ;D o to chodzi z tą bitką pod kościołem, zapisy trwają ;)

Edytowane przez Krisek

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez Stonka36
      Witam. Chciałbym wymienić uszczelniacze w przednim moście ciągnika Deutz Fahr D7807. Poszukuję katalogu części/instrukcji obsługi. Z góry dziękuję za pomoc.
    • Przez Wielkopolanin
      Panowie proponuje nowy (szukałem i takiego nie znalazłem), myślę, że ciekawy a na pewno ważny temat. Jak to jest u Was, czy badacie Swoją glebę? Jeśli tak to na co, jak często i ile za to płacicie? Jak myślicie, czy w warunkach Waszych wsi było by zapotrzebowanie na usługę badania gleby, od pobrania próbek, do dostarczenia wyników i zaleceń? Ja muszę się przyznać, że do tej pory nie badałem gleby, dopiero w tym roku po raz pierwszy na studiach zacząłem to robić.
    • Przez kingway
      Witam , mam chęci zasiać pszenicę na 5 klasie jak myślicie coś będzie z tego ?? Ziemia nie jest jakoś wyciągnięta ze składników , ale mogłoby być lepiej . Zawsze siałem żyto hybrydowe a teraz może bym spróbował pszenicy ozimej mam do wyboru odmianę Commandor i Arkadia . A wy jakie polecacie odmiany ?
    • Przez Konrad432
      Cześć wszystkim. Pytanie. Czy to jest normalne? Czerwone nasiona orginaly, żółte nasiona moje. Dodam że żółte sa po tych czerwonych. W tym roku miałem problemy ze wschodami soi. Myślałem że to jest moja wina. Teraz zrobiłem doświadczenie i wychodzi to co na obrazku. Soja kupiona w renomowanej firmie. : ) Około trzech dni temu zrobiłem to doświadczenie.
      Pytanie moje brzmi - co jest nie tak z tą czerwona soja? 

• Dodaj nową pozycję...
v